İki partiden ilki iki ay içinde tabelasını asacak

31 Mart Yerel seçimleri sonrası parti kurulacağı ve bu partilerde kimin hangi partide yer alacağı bilgisi medyada geniş yer buldu. Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk; Abdullah Gül'ün biraz daha bekleme kararı aldığını, Ahmet Davutoğlu'nun ise hazırlıklara tüm hızıyla devam ettiğini yazdı. İşte Öztürk'ün, yeni partiler hakkında dikkat çeken yazısı...

2018’in 12’nci ayının 11’nci gününde bu köşede, “Pusuda bekleyenler 31 Mart 2019’dan sonra parti kuracakmış. Ama bu tek bir parti değilmiş. İki parti yoldaymış” demiştik. (11.12.2018 Yeni Şafak)

Bu iddiamız, o günden sonra her geçen gün ete kemiğe büründü. Nihayetinde, 2.5 ay sonra yani 26 Şubat 2019’da bizim “iki parti kurulacak” diyerek size aktardığımız bilgiler başka kaynaklarca da teyit edildi.

İki parti kurulacaktı. Partiyi kuracaklardan biri bir yerde, “ben buradayım gelsinler” diye bekliyordu. Diğer bir başka yerde başkalarıyla birlikte çoktan harekete geçmişti.

O günlerde parti kuracak iddiasında bulunduğum iki kesimden de yazılarıma “tepkiler” aldım. Bazıları, “Yok öyle bir şey parti kurulacaksa benim haberim olur söz haberim olursa sana da söyleyeceğim” diyerek yazdıklarımı alaya almaya çalıştı. Bazıları, “Niye bu kadar aceleci davranıyorsun belki yarın bir gün Sayın Gül’ün uçağına çağırılacaksın” diyerek “tehdit” etme cüretkarlığı gösterdi!

İki parti dedik ya bunlardan birincisi, eski Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun başını çektiği eski bakanlardan Ömer Dinçer gibi isimlerin de içinde bulunduğu grup.

Ankara’da harıl harıl “istişare” yapıyorlar. Anadolu’da değişik vesilelerle boy gösteriyorlar. Medyada kendilerine yakın yazar ve akademisyenler eliyle “Yeni bir siyasi söylem gerekli” çıkışı yapıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 551 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 473 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 680 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 401 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar