Hazreti Peygamber(as)’i özlerken

“Türk Müslümanlığı diye bir şey olur mu” sorusuna cevap veren Durmuş Hocaoğlu, “elbette” şeklinde cevap verir. Ve Türk Müslümanlığını tanımlarken, “Dengeli bir peygamber...

“Türk Müslümanlığı diye bir şey olur mu” sorusuna cevap veren Durmuş Hocaoğlu, “elbette” şeklinde cevap verir. Ve Türk Müslümanlığını tanımlarken, “Dengeli bir peygamber sevgisi” şeklinde tarif eder.

Buna da Mevlidi Şerif’i örnek gösterir.

Mevlidi Şerif’in müellifi Süleyman Çelebi’nin Hazreti Peygamber’e olan sevgisi, hürmeti ve muhabbeti neredeyse tüm Türklere teşmil edilebilir.

Dün gece idrak ettiğimiz Mevlid Kandili’ni de vesile ederek, sizlere bugün ne güncel meselelerden ne de seçim gündemine ilişkin bir şeyden söz etmek istiyorum.

Hazreti Peygamberimiz (as) için ceddimizin yazdığı Mevlid ve na’t-ı şeriflerden seçmeler sunmak istiyorum.

Mevlidi Şerif’te Velâdet (doğum) Bahri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 555 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 475 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 681 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 403 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar