Filistin’e Mehmetçik giderse

Yenikapı’da yüzbinlerce insan bir araya geldi “İsrail’i telin etti”, Filistin’e, Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde “Kudüs nöbeti bizde” dedi....

Yenikapı’da yüzbinlerce insan bir araya geldi “İsrail’i telin etti”, Filistin’e, Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde “Kudüs nöbeti bizde” dedi. Kudüs meselesi, Filistin meselesi İstanbul’dan dünyaya çok güçlü bir mesaj ile duyuruldu. Mitinge katılanlar çocuklarına, torunlarına tarihi bir güne tanıklık etmenin gururunu ömür boyu anlatacaklardır. En azından ben anlatacağım. Bundan eminim.

Aynı günün akşamında, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) olağanüstü zirvesi de yapıldı, İstanbul’da.

Sonuç bildirgesine yansıyan çok önemli kararlar alındı. Bunların en önemlisi barış gücüdür. Amerika’ya rağmen Filistin’e, İsrail işgali altındaki topraklara barış gücü gönderilebilir mi bilmiyorum. Bu çok zor. Ancak İİT’nin bu çağrısı Amerika’yı da zorlayacak bir çabadır ve sonuna kadar zorlanmalıdır.

Dünyanın birçok sorunlu bölgesinde uluslararası barış gücü görev yapıyor. Bosna’da, Somali’de, Kosova’da, Afganistan’da bunun örnekleri var.

Türkiye’nin barış gücü tecrübesiyse hiç tartışmasız dünyada bir numara. Afganistan’da gördüm, Bosna’da Kosova’da gördüm. Türk askerinin yerel halk ile kurduğu ilişki biçimi hiçbir yabancı askerde yok.

Başarı da buradan geliyor zaten. Bir de tarihi milletler öyle hemen hafızalarından söküp atmıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar