Ertuğrul Tekkesi’nden bakınca Diyanet İşleri Başkanlığı

İlk kez bu yıl Mekke’de Hac sırasında tanıştım yüz yüze. Hatta ricamızı kırmadı. Haccın en önemli rüknü olan Arafat öncesi Mekke’deki Diyanet’e ait bir otelin stüdyoya...

İlk kez bu yıl Mekke’de Hac sırasında tanıştım yüz yüze. Hatta ricamızı kırmadı. Haccın en önemli rüknü olan Arafat öncesi Mekke’deki Diyanet’e ait bir otelin stüdyoya çevrilmiş lobisinden Ülke tv için canlı yayın yapma imkanımız da oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’tan söz ediyorum.

Yıllarca “eğitim” konusuna kafa yormuş bir din adamından… Göreve geldiği günden bu yana sessiz ve sakin işine odaklanmış bir ilim adamından söz ediyorum.

Geçtiğimiz hafta davet ettiği Ertuğrul Tekkesi’nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile bir araya geldik. Benimle birlikte birkaç gazeteci dostumuz da oradaydı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üst yöneticileri de aynı masanın etrafındaydı.

3 saati aşkın bir zaman Diyanet’i, Türkiye’deki din eğitimini, yeni medya düzeninde “algı” ve “algının yönetilmesi”ni konuştuk.

Bu arada, Sayın Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı anlattı bize özetle. Diyanet ile ilgili en dikkatimi çeken husus 30 yıl boyunca teşkilat kanunu olmadan yönetilmiş olduğu bilgisiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar