CHP’nin müttefikleri yine siyaset dışından

Bir ahlaksız kaset maharetiyle (Ki o görüntüleri çekenler ile onu ilk yayınlayan FETÖ’cüler şu anda tutuklu yargılanıyor!) CHP’ye Genel Başkan yapılan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Mayıs...

Bir ahlaksız kaset maharetiyle (Ki o görüntüleri çekenler ile onu ilk yayınlayan FETÖ’cüler şu anda tutuklu yargılanıyor!) CHP’ye Genel Başkan yapılan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Mayıs 2010’daki ilk kurultayını hatırlıyor musunuz?

O kongrede, laikliğin üzerine abanmamıştı. Ekmek demişti, aş demişti. Daha demokratik bir Türkiye filan demişti, Kılıçdaroğlu.

Kılıçdaroğlu ile birlikte artık, CHP zihniyetinin milleti laiklik sopasıyla dövmeyeceği, her fırsatta irtica, laiklik gibi katı resmi ideoloji üzerinden muhalefet yapmayacağı söylenmişti. Dahası, CHP’nin daha demokratik bir parti olabileceği konuşulmuştu. Kılıçdaroğlu’nun arkasındaki güç bize bir illüzyon sunmuştu!

CHP’DE MARJİNAL KLİK MERKEZE OTURDU

Daha demokratik bir CHP beklenirken, Kılıçdaroğlu öyle hızlı hamlelerle rakiplerini tasfiye etti ki “yerinden kımıldatılamaz” denilen Önder Sav bile genel merkeze giremez olmuştu.

Çok kısa bir sürede, CHP Genel Merkezi, bir mezhep kliğinin eline geçti. “Ben Dersimli Kemal’im” diye meydan okuyan Kemal Kılıçdaroğlu CHP’yi dar bir kadro ile yönetir hale geldi. Ankaralı bir dostum, “CHP koridorlarında ‘Mustafa Kemal’den öcümüzü aldık’ diyenler var” dedi geçenlerde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar