CHP beyannamesinin içine FETÖ ve PKK kaçmış

CHP ile HDP, gösterdikleri adaylar ile “zımni” bir ittifak içindedir. Bu iddiamı geçtiğimiz hafta bu sütunda dillendirmiştim. İddiamın birçok dayanağı vardı. Onların başında da CHP’nin sol...

CHP ile HDP, gösterdikleri adaylar ile “zımni” bir ittifak içindedir. Bu iddiamı geçtiğimiz hafta bu sütunda dillendirmiştim. İddiamın birçok dayanağı vardı. Onların başında da CHP’nin sol adaylardan vazgeçmesi ve HDP’nin de sol marjinal partilerin genel başkanlarını ve yöneticilerini listelerde seçilebilecek yerlerden aday yapmasıydı.

Şöyle demiştim: “Devrimci Parti Genel Başkanı da var listede, ESP eş başkanı da. TİP’lileri Hatay’a, marjinal sosyalistleri Adana’ya göndermişler mesela. (…) Diyarbakır’ın dindarlarına Garo Paylan’ı, Mardinlilere Tuma Çelik’i seçtirmeyi düşünmüşler.” (22 Mayıs 2018 Yeni Şafak)

CHP ile HDP’nin zımni ittifakının bir göstergesi daha var. O da CHP’nin seçim beyannamesi. Sadece HDP ile mi yok, yok. FETÖ’nün tüm beklentilerini de karşılayacak türden bir beyanname bu.

CHP ÜNİTER DEVLETE KARŞI MI?

CHP’nin seçim beyannamesinin içerisine ustalıkla yerleştirilen bazı ibareler geleneksel CHP seçmenini rahatsız etmeli. Ancak şu ana kadar bazı ulusalcı yazarlar dışında ciddi bir eleştirinin olmadığını görüyorum. Hayret!

Bu ibarelerden bazıları PKK terör örgütünün ekmeğine yağ sürecek türden. Türkiye’nin üniter yapısını bozacak türden.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar