Biz göçüp gitsek de bu dünyadan, bir Ömer çıkar elbet soyumuzdan, bir Selahattin, bir Yavuz…

Trump yaptı yapacağını. Onca tepkiye rağmen Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan eden uygulamayı yürürlüğe koydu. Amerikan Büyükelçiliği Kudüs’e taşındı. Filistin ayakta....

Trump yaptı yapacağını. Onca tepkiye rağmen Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan eden uygulamayı yürürlüğe koydu. Amerikan Büyükelçiliği Kudüs’e taşındı. Filistin ayakta. İslam dünyasının bir kısmı ayakta. Bir kısmı “Yetinin elinizdekilerle, teslim olun” demekte.

Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın diplomasi çabası, Hıristiyan ve İslam dünyasının tepkisi Amerika’yı ve İsrail’i durdurmaya yetmedi.

Bugün Filistin topraklarında olanlar tarihte onlarca kez yaşandı. Kudüs’te yaşananların benzerleri tarihte sayısız kez yaşandı. Dün Yeni Şafak’ta Zekeriya Kurşun hoca harikulade bir yazı ile Kudüs tarihini özetledi. (Bakınız, https://www.yenisafak.com/video-galeri/yazarlar/kudus-kimi-bekliyor-2178423)

Özetin özeti şudur:

Kudüs tarih boyunca onlarca kez “zalimler” ve işgalciler eliyle yıkıldı, yakıldı, talan edildi. Ancak bir muvahhit çıkageldi hep. Ömer geldi, Selahattin geldi, Yavuz geldi, Kanuni geldi. Gelemese bile Abdulaziz’in fermanı geldi. Kudüs’te düzen kuruldu. Kudüs’e dirlik, Kudüslülere birlik geldi.

Kudüs muvahhitler için bir hediyedir. En olmadık zamanda bir muvahhit çıkagelir ve yağmalanmış Kudüs’ü yeniden imar eder, yeniden inşa eder, yeniden diriltir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar