Amerika ile “papaz olmamızı” neden isterler

Türkiye ile Amerika’nın arası bozulunca kimler zil takıp oynar? Ya da Amerika’nın Türkiye’ye karşı giriştiği ekonomik ve siyasal saldırıdan kimin ne beklentisi vardır?Bu sorulara cevap vermeden önce kısa...

Türkiye ile Amerika’nın arası bozulunca kimler zil takıp oynar? Ya da Amerika’nın Türkiye’ye karşı giriştiği ekonomik ve siyasal saldırıdan kimin ne beklentisi vardır?

Bu sorulara cevap vermeden önce kısa bir hatırlatma yapmak istiyorum.

Haziran ayının sonunda Japonya’nın Osaka kentindeki son G-20 Zirvesi’nde Türkiye rüzgarı esmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve boyunca görüştüğü dünya liderleriyle geliştirdiği ilişki biçimi ile dikkat çekmişti. Burada 3 örneği tekrar hatırlatmak istiyorum.

Bunlardan birincisi elbette Amerika Başkanı Trump ile olanı. Hatırlarsanız zirvenin birinci gününde Erdoğan ile Trump ayak üstü buluştuklarında “tamam” anlamına gelen işaret yaparak objektiflere poz vermişlerdi. Bu fotoğraf karesinin paylaşılmasından hemen sonra Türkiye’de bir taraf, “Siz bu fotoğrafa aldanmayın, asıl yarın resmi görüşmeden çıkacak sonuca bakın. Türkiye’ye yaptırım geliyor…” demeye başlamıştı.

Ertesi gün, Başkan Trump hepimizin şahit olduğu o anlamlı konuşmayı hem de kendi ekibine bakarak yapmıştı: “Türkiye’ye haksızlık ettik. Patriotları Obama hükümeti vermedi.”

İkinci örnek, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Erdoğan’ın fotoğrafıdır. O fotoğrafta, Macron’a, “Doğu Akdeniz ile ilgili sizin söz söyleme hakkınız yok. Anladınız mı” diyen bir Erdoğan görüntüsü vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar