Ambargo ve yaptırımlar savunma sanayimizi millileştirdi

İşte bu gerçeklik bize, bazılarımızın bağımsızlaşma meselesine de yabancı olduğunu gösterdi

“Kötü komşu insanı ev sahibi yapar” demiş atalarımız. Türkiye, “Dost ateşi altında” tutulan bir ülkedir. Kendi ayakları üzerinde durmadığı süreceyse Türkiye tam bağımsız bir ülke asla olamaz. Müttefiklerinin “tehdidi”, ambargosu ve yaptırımları yüzünden yıllarca özellikle savunma sanayiinde dışa bağımlı olan Türkiye, kötü müttefikleri yüzünden bugün savunma sanayiinde devrim yapıyor. Çünkü tam bağımsızlık istiyor!

NATO’da ortaklarımız olan ülkeler her seferinde başka bir sebep uydurup Türkiye’yi kıskaç altında tutmak için yaptırım, ambargo gibi unsurları baskı aracı olarak kullandı.

Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra Amerikan ambargosu, savunma sanayiindeki dışa bağımlılığımızın nelere mal olabileceğini ziyadesiyle gösterdi.

MİLLİLEŞTİKÇE TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARI ELDE ETTİK

Terörle mücadelede yıllarca Almanya’nın, Amerika’nın, Fransa’nın ikircikli tavırlarıyla karşı karşıya kaldık. Hatırlayın, Almanya’dan aldığımız bazı hafif zırhlı araçların PKK terörü ile mücadelede kullanılması bile yasaklandı.

2002’den sonraysa birçok alanda olduğu gibi savunma sanayiinde de sessiz bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar