Aldığımız yükün onlar farkında; peki biz

Pazartesi günü Hürriyet gazetesinin manşetinde Putin’in Başdanışmanı Peskov vardı. Peskov Türkiye’nin mülteci yüküne ilişkin görüşlerini söylerken şöyle bir cümle kurdu...

Pazartesi günü Hürriyet gazetesinin manşetinde Putin’in Başdanışmanı Peskov vardı. Peskov Türkiye’nin mülteci yüküne ilişkin görüşlerini söylerken şöyle bir cümle kurdu, “İstanbul’un Arapça konuşan bir şehir haline geldiğini gördüm.”

Bu cümlenin ne anlama geldiğini bilenlerdenim. Ve Türkiye’nin hangi yükün altına girdiğini takip edenlerdenim. Bir şekliyle de bunu dert edinenlerdenim. Bu derdimin başıma çorap ördüğünün de farkındayım.

NAZİK BİR MESELEDE MERAMIMIZI ANLATABİLMEK

Mülteci sorunu ya da daha açık ifadeyle Suriyeliler meselesi, ne siyasetin ne de başka bir çevrenin istismarından ayrı tutulamaz biliyorum. “Nazik” bir meselede kafa yormanın zorluğunun da farkındayım.

İstanbul’da belediye başkan adaylarının yaptırdığı anketlerde bu meselenin halkın birincil sorunları arasında yer aldığını biliyorum. Yine aynı halkın “sabır” göstermemiz gerektiği konusundaki alicenaplığının da farkındayız.

Bütün bunlara rağmen, bu sorunu yok saymak kadar, “gölgelerle” mücadele etmenin de yanlışlığına işaret etmeye çalışıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar