Akşener’in “HDP seçime ayrı girsin” önerisi Millet İttifakı’nı dağıtıp CHP-HDP ittifakına dönüşür mü

Belki de Millet İttifakı dağılacak, “Demokratik İttifak” adı altında CHP ile HDP aleni ittifak yapacak!

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kafasındaki stratejiyi alenileştirdi ve çarşı karıştı!

Akşener, Halk Tv’de yani CHP’nin resmi yayın organında, Millet İttifakı’nın ortak aday çıkarmasını fakat HDP’nin de kendi adayı ile seçime girmesini önerdi. Önerdi önermesine ama, hem HDP’den hem de CHP’den tepki gecikmedi.

Sayın Akşener, Millet İttifakı’nın ortak adaylığını kendinde bir hak olarak tutuyor. HDP ile yan yana bir görüntü vermekten kaçınıyor.

Buna mukabil HDP kurmayları, PKK terör örgütü ile arasına mesafe koymadan, “Bir araya gelme zorunluluğu”ndan, “şeffaf ittifak”tan söz ediyordu. Çünkü cüzzamlı muamelesi görmek istemiyorlardı.

Akşener’in çıkışından sonra HDP’liler tepkilerini şimdi çok daha güçlü şekilde veriyorlar.

HDP Sözcüsü Ebru Günay’ın Akşener’i doğrudan hedef aldığı bir açıklamaya şahitlik ettik.

AKŞENER ZIMNİ ORTAĞINI DIŞLAYINCA HDP’DEN ”3’NCÜ YOLUN İTTİFAKI HDP” ÇIKIŞI GELDİ

Akşener’e hitaben yapılmış açıklamada, Günay, “7 Haziran’dan 31 Mart

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar