Akşener’in “bir nevi Netanyahu”dan “bir nevi Abdülhamid’e” evrilen tehlikeli dili

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk'ün bugünkü (24.05.2022)'' Akşener’in “bir nevi Netanyahu”dan “bir nevi Abdülhamid’e” evrilen tehlikeli dili'' başlıklı yazısı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2. Abdülhamid’i hedef almakla kalmadı, üstüne bir de Erdoğan’ı dönemin Abdülhamid’i ilan etti. Halk TV’de konuşan Akşener, “Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı, tekleşmeye, tek adamlığa doğru giden bir sisteme başkaldırı, buranın öznesi eğer Abdülhamid ise, eğer arkadaşlar öyle diyorsa, bugünün öznesi de Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

Akşener’in hem Abdülhamid’e hem Erdoğan’a yönelik sözleri çok tartışıldı.

ERDOĞAN’IN İSİM VERMEDEN İŞARET ETTİĞİ DAVUTOĞLU, BABACAN VE KARAMOLLAOĞLU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, kendisine yönelik ithamlara değil, Abdülhamid’e yönelik sözlerine cevap verdi.

“Meral Hanım sen kim, Sultan Abdülhamid’e saygısızlık kim” diye başladığı konuşmasında, “Ve o 6’lı masada olanlardan, isim vermeyeceğim, 3 tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid’e bugüne kadar laf söyletmemişlerdi, şimdi ne oldu bunlara da sus pus oldular. Ne oldu bunlara da aynı masanın etrafında oturdukları halde Sultan Abdülhamid cennet mekân, ona laf atanlara haddini bildiremediler” diyerek Ahmet Davutoğlu Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu’na yüklendi.

Abdülhamid ve Erdoğan kıyaslaması bugüne kadar birçok çevrede yapıldı, yapılıyor. Ne var ki bize göre Akşener’in, “İstibdat dönemi olarak nitelendirdiği Abdülhamid dönemi ile Erdoğan dönemini özdeşleştirmesi baltayı ikinci kez taşa vurması anlamına geliyor.

Neden olduğunu söyleyelim…

Meral Akşener, İyi Parti’nin Genel Başkanı olarak, uzun zamandır sokakta. Sokak siyasetinde, gündeminde ağırlıklı olarak “ekonomi” var.

Ekonomideki sıkıntıları önceleyen muhalefet etme biçimi ona oy da kazandırıyor. Ama ekonomi gündeminin dışına çıktığında Akşener, çam deviriyor. Hem de sıklıkla.

AKŞENER BUNU HEP YAPIYOR. DAHA ÖNCE DE ERDOĞAN İÇİN “BİR NEVİ NETANYAHU” DEDİ

Hatırlarsanız Sayın Akşener, tam bir yıl önce bugünlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Bir nevi Netanyahu” ifadesini de kullanmıştı. Hem de Rize seyahatinden hemen önce..!

Akşener’in provokatif sözleri aynen şu şekildeydi: “Gözümüzün önünde kadınlar, çocuklar katlediliyor. Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı.” (18.05.2021)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar