Ağustos’un ikinci yarısı ateş topu

Ağustos ayı kimine göre “tatil” ayı. Mesela İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için. İstanbul’da afat olmuş kime ne?

Arayınca ulaşılamayan, aklına esince çıkıp gelen, sonra tekrar “tatil”e devam eden bir başkanı var İstanbul’un. Ne güzel!

Neydi o Orhan Veli mısrası?

“Bir elinde cımbız, bir elinde ayna, umurunda mı dünya?”

Ekrem İmamoğlu’nunki biraz ona benziyor. “Ağustos benim için tatil ayı arkadaş. Yasal hakkımdır. Kullanırım kime ne” diyerek Bodrum’da tatiline devam ediyor. İyi tatiller Ekrem bey!

Ne İstanbul’un afatı ne Fırat’ın doğusu ne İdlip’teki insanlık dramı umurunda beyefendinin. Tek bir kaygısı var, terör iltisaklı belediye başkanlarının görevden alınması.

***

Ağustos’un “15’i yaz 15’i kış” kimine göre. Mesela bizim memlekettekiler için. Son bahara ve kışa hazırlıktır. Anadolu insanı Ağustos’ta hasat toplar, güz koyar. Bağ bozar. Kış için hazırlık yapar.

AĞUSTOS SEFER AYIDIR; ZAFER AYIDIR; SINAV AYIDIR

Ağustos ayı Türk milleti için aynı zamanda sefer ayıdır, zafer ayıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na şurada ne kaldı ki? Malazgirt’ten, Mohaç’a, Mercidabık’tan Kıbrıs’ın fethine, Kıbrıs Barış Harekatı’na ne kadar zafer varsa Ağustos’tadır.

Ağustos aynı zamanda ağır sınav ayıdır. Şimdi olduğu gibi.

Şimdi diyorum. Zira yine büyük bir sınavdan geçiyoruz top yekun millet ve devlet olarak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar