Ağustos sefer ayıdır, zafer ayıdır

Sıcaktır. Çetindir. Güçtür. Lakin Ağustos ayı bizim için zafer ayıdır.Büyük Taarruz’dan, Malazgirt’e, Kıbrıs’ın fethinden Mohaç’a, Belgrad’ın fethine...

Sıcaktır. Çetindir. Güçtür. Lakin Ağustos ayı bizim için zafer ayıdır.

Büyük Taarruz’dan, Malazgirt’e, Kıbrıs’ın fethinden Mohaç’a, Belgrad’ın fethine, Çaldıran’a kadar Türk tarihi Ağustos ayı zaferleriyle doludur.

Bunlardan biri de Mercidabık zaferidir. Suriye’nin kapılarının açıldığı Mercidabık Savaşı 24 Ağustos 1516’da yapıldı ve savaşın sonunda kazanılan zafer ile Suriye ve Mısır’ın kapıları bize açılmış oldu.

Mercidabık Zaferi’nin yıl dönümünde yakın tarihte bir şey daha oldu. 24 Ağustos 2016’da bu kez Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı. Fırat Kalkanı Harekatı’nın ilk günü ile Mercidabık Zaferi aynı güne denk getirildi.

Tıpkı, 1071 Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü olan 26 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal’in Büyük Taarruz’u başlatması gibi… Büyük tarih şuuru ile büyük millet olmanın göstergesi olarak.

Ağustos ayı sıcaktır. Çetindir. Güçtür. Lakin bizim için ayın zamanda zaferler ayıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar