1001 hatim, 1001 dua, Erzurum’dan yükselen manevi hava

ERZURUM Erzurum ismini ilk kez rahmetli dedem Hasan Onbaşı’dan duymuştum. İlk okul bir ya da ikinci sınıftaydım. Dedem her salı olduğu gibi yine ilçeye pazar pazarlamaya gelmişti. Dedemin geldiğini kokusundan bilirdim. Okuldan...

ERZURUM

Erzurum ismini ilk kez rahmetli dedem Hasan Onbaşı’dan duymuştum. İlk okul bir ya da ikinci sınıftaydım. Dedem her salı olduğu gibi yine ilçeye pazar pazarlamaya gelmişti. Dedemin geldiğini kokusundan bilirdim. Okuldan eve döndüğümde cümle kapısını açıp da merdivenleri çıkmadan önce o kokuyu duyardım. Dedem gelmiş diye çığlık atarak merdivenleri birer ikişer çıkardım.

Yine öyle bir gündü. Koşarak dedeme sarılmıştım. Yemek vaktiydi. Sofraya oturduk. O esnada konu konuyu açtı ve dedem, “Biz Erzurum’dan katırlara yüklediğimiz topları Polatlı’ya kadar getirdik” diye bir cümle kurdu.

Konu uzun aslında... Balkan Harbi’nden başlayıp Kurtuluş Savaşı’na kadar uzanan türden yani. Ya da son top Polatlı’da patlayıncaya kadar süren up uzun ve hüzünlü yıllar gibi yani.

Bizim evimizde dedemin dilinden yıllarca anlatıldığı kadar uzun yani. Soğuk kış geceleri kadar uzun.

ERZURUM ZİHNİMDEKİNİN AYNISI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar