Risk yönetiminde Erdoğan farkı

Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Işık hızında akan günlerden. Pazartesi’den bu yana takip ettiğimiz gündem baş döndürücü.Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin edip göreve...

Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Işık hızında akan günlerden. Pazartesi’den bu yana takip ettiğimiz gündem baş döndürücü.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin edip göreve başladı. Beştepe’deki o tarihi törende hazır bulundum.

Ve biliyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanı’nın Beştepe’ye girişi sırasında “Nasrun minallahi ve fethun garip…” (SAFF/13) ayeti kerimesinin okunmasıyla göz yaşlarına boğuldum. Zira, o an millet ile devlet kaynaşması neymiş, millet ile devlet buluşması neymiş gördüm.

Erdoğan bize bir şey öğretti ve gösterdi. Sistem içinde kalıp, demokratik yollarla dönüşümün mümkün olduğunu.

2002’den bu yana bize “Siyaset bir yönüyle de risk yönetimidir” dedi ve bunu öğretti. Öyle anlarda öyle riskler aldı ki o riskleri yönetme becerisiyle hem Türkiye’yi dünya sıralamasında üstlere çıkardı, hem bu milletin yaşam standartlarını.

En son 24 Haziren erken seçimlerine giderken yine bir risk aldı. Kurduğu “Cumhur İttifakı”, Erdoğan’ı ya mağlubiyete ya zafere taşıyacaktı. Aldığı risk, onu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk BAŞKAN’ı yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar