Evlad-ı Fatihan ile Kadir Gecesi Kalemeydan’da iftar yapmak da varmış kaderimizde

BELGRAD Yaklaşık 15 yıldır Balkanlara gelip gidiyorum. Bosna’dan Kosova’ya, Makedonya’dan Sırbistan’a bölgede epeyce gezmişliğim var.Bu gezilerimin çoğunun başlangıç noktası Sarayova olduğu...

BELGRAD

Yaklaşık 15 yıldır Balkanlara gelip gidiyorum. Bosna’dan Kosova’ya, Makedonya’dan Sırbistan’a bölgede epeyce gezmişliğim var.

Bu gezilerimin çoğunun başlangıç noktası Sarayova olduğu için hep Boşnaklara karşı pozitif ayrımcılığımız oldu. Bosna ve Kosova savaşları nedeniyle Boşnaklara ve Arnavutlara karşı elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık, hala da yapıyoruz.

Boşnaklar, Arnavutlar, Yörükler Balkanlar’ın bize bakan yüzleri.

Son yıllarda Sırbistan’a da sık sık gelip gidiyorum. Sancak’ı, Novi Pazar’ı da ziyaret etme şansım oldu. Yugoslavya parçalanırken Sancak’ın tek parça kalması için nasıl bir mücadele verildiğini iyi hatırlıyorum. Türkiye’deki bir avuç insanın bu konuda neler yaptığına ancak gücünün yetmediğine şahidim.

Sonuçta Sancak bölgesi Sırbistan ile Karadağ arasında ikiye bölündü. Bu bölünmüşlük, Sancaklılar kadar bizim için de üzücü bir durum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar