Silkinince kendine gelen AK Parti ‘Güçlü Türkiye’ hedefine koşuyor

AK Parti listeleri ortaya çıktığında kimilerinin yüzünün buruştuğunu görür gibi olmuştum. “Nasıl olsa yerim garanti” diyerek “Bir dönüm bostan yan gel yat Osman” mantığıyla ense...

AK Parti listeleri ortaya çıktığında kimilerinin yüzünün buruştuğunu görür gibi olmuştum. “Nasıl olsa yerim garanti” diyerek “Bir dönüm bostan yan gel yat Osman” mantığıyla ense yapanlar kapının önüne kondu. Bir de sadece laf üretenler... Hele bir de “kibirle yürüyenler vardı” ki sormayın... Onlar da büyük ölçüde liste dışı kaldı. Listede kalanlarsa “mesajı” çoktan almış görünüyor.

Adımlarını Erdoğan’a uyduranlar ve hala heyecanını koruyanlar ile, partinin ağır topları hem de koçbaşı olarak listelerde yerini aldı.

Çünkü 24 Haziran seçimlerinde Ak Parti’nin ana sloganlarından biri “Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye.”

Başbakan Binali Yıldırım dahil kabinenin tamamı neredeyse liste başı olarak vekil adayı yapıldı, birkaç istisna dışında. Böylece Meclis’te güçlü temsilin önü açılmış oldu.

ERDOĞAN’I BEŞTEPE’YE HAPSETMEK İSTEYENLER TASFİYE OLDU

Klikler, hizipler meselesine gelince. Şunu biliyoruz: Ak Parti kendi içinde bir koalisyondur. Farklı görüşte, farklı fraksiyonda insanlar vardır. Ama ortak amaç için birlikte yol yürümektedirler ve kilit taşı Erdoğan’dır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar