CHP muhalefetin konforunu bırakmazken MHP elini taşın altına koydu

İsmi lazım değil bir CHP yöneticisi, geçenlerde hükümetin icraatının olumlu ya da olumsuz olduğuna bakmadan, “Tabii ki Ak Parti’nin yaptıklarına itiraz edeceğiz. Çünkü biz muhalefetiz” dedi. ...

İsmi lazım değil bir CHP yöneticisi, geçenlerde hükümetin icraatının olumlu ya da olumsuz olduğuna bakmadan, “Tabii ki Ak Parti’nin yaptıklarına itiraz edeceğiz. Çünkü biz muhalefetiz” dedi. Zaten kategorik olarak o kafaya göre hükümetin iyi yaptığı hiçbir şey yok. Karşıtlık üzerinden siyaset yapmayı tercih etmişler, böylece iktidar olmak değil iktidar nimetlerinden “kurucu iradeyiz” algısıyla faydalanmaya devam etmek istiyorlar. Öyle de oluyor zaten. 15 yıllık Ak Parti iktidarında CHP seçmeninin daha da zenginleştiğini de buraya not edelim.

CHP İMTİYAZLI VATANDAŞLIKTAN VAZGEÇMEK İSTEMİYOR

CHP’nin iktidar olma iddiası yok. Bu millete ve memlekete iktidarda hizmet etmek gibi bir niyeti yok. O yüzden sadece muhalefet ediyorlar. Tek bir hesapları var. Kendileri için hak kabul ettikleri “Cumhuriyet eliti” olma unvanları ellerinden alınmasın, yeter!

Öte yandan, tek başına iktidar olacak oyu milletten alamasa da iktidar olmak gibi bir düşüncesi olan, milletin değerleriyle barışık, aynı zamanda “iddiası olan” bir kadro partisi var; MHP.

MHP liderliği en kritik anlarda, en kritik hamleleri yaparak demokrasinin yerleşmesinde, sistemin çalışmasında büyük emek sahibi. Yıllardır takip ettiğim MHP lideri Devlet Bahçeli’nin zaman zaman aldığı inisiyatif ile tıkanan sistemi nasıl açtığına şahit olduk.

2007’de 367 garabetini Meclis’e gelip kendi cumhurbaşkanı adayını desteklemesiyle aşması gibi... 15 Temmuz 2016’daki FETÖ’cü alçaklar tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı çıkışı gibi… 16 Nisan 2017’deki cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oylandığı referandum süresinin işaret fişeğini ateşlemesi gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar