Ağır caydırıcılık gerek, idam gerek

“Komşusunun yetim çocuğuna istismara 10 yıl”, “Çocuğa cinsel istismar suçundan mahkemeye çıkartılan zanlı savcının kuvvetli şüphe var tespitine rağmen mahkemece salıverildi”...

“Komşusunun yetim çocuğuna istismara 10 yıl”, “Çocuğa cinsel istismar suçundan mahkemeye çıkartılan zanlı savcının kuvvetli şüphe var tespitine rağmen mahkemece salıverildi”, “4.5 yaşındaki öz evladına yıllardır cinsel istismarda bulunan zanlı tutuklandı” falan falan flan!

***

Geçen hafta bugün bu köşede “Katile, ırz düşmanına, zalime idam istiyoruz” başlıklı bir yazı yazmıştım. Açıkçası, yazıda genelleme yapmıştım.

Yazı çok ses getirdi. Yazının çok ses getirmesinin ana nedeni ise son dönemde “çocuk istismarı”na ilişkin haberlerin çoğalması oldu.

Geçenki yazıda genelleme yapmıştım. Bu kez “çocuk istismarı”na indirgemek istiyorum meseleyi. Aslında istismar, tecavüz, cinsel saldırı hepsini ayrı ayrı kategorilere ayırıyor “yasalar” ama ben “çocuk istismarı” diyeyim siz anlamanız gerekeni anlayın, lüften.

Türkiye’nin her yerinden… Doğu’dan, Batı’dan, Güney’den, Kuzey’den her yerden “çocuk istismarı”na ilişkin haberler ulaşıyor bizlere… Her gün yeni bir travma ile karşı karşıyayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar