‘Böyle olur Peygamber’in ordusu’

Önce Irak’ta gördük, sonra Suriye’de. İki ülkedeki savaşın en dramatik yönüydü; sivillere yönelik katliamlar.Çocuk, yaşlı, kadın demeden hunharca katledilen insanlar. Terör örgütleri ile...

Önce Irak’ta gördük, sonra Suriye’de. İki ülkedeki savaşın en dramatik yönüydü; sivillere yönelik katliamlar.

Çocuk, yaşlı, kadın demeden hunharca katledilen insanlar. Terör örgütleri ile paramiliter milislerin katliamları gözümüzün önünde hep. Bir de düzenli orduların katliamları. Hatta daha dün Rusya ve Esad İdlip’te yine sivilleri vurdu. İçinde bebeklerin de olduğu onlarca gariban Doğu Guta’da açlıktan ölüyor. Sivilleri vuruyorlar, paramparça ediyorlar.

Terör örgütleri, DEAŞ da, El Kaide de, El Nusra ve türevleri de PYD/YPG/PKK da… Hem Irak’ta hem Suriye’de sivilleri katletti. Bunlara bir de Hizbullah ve Haşdi Şabi gibi paramiliter güçler eklendi. Başta rejim, yanında Rusya, İran, Amerika ve koalisyon güçleri de özellikle Suriye’de sivil ölümlerinden hiç çekinmedi. Hatta sivilleri sistematik bir şekilde katletti. Amerika’nın Irak işgalinde ölen sivillerin sayısı 1 milyonun üzerinde. Suriye iç savaşındaysa sayı 700 binin üzerinde.

MEHMETÇİK KILI KIRK YARIYOR

Türkiye Fırat Kalkanı harekatında meskun mahallerde DAEŞ terör örgütüne karşı amansız mücadele verdiğinde siviller konusunda çok titizlendi. Başarılı da oldu.

Şimdi Afrin Zeytin Dalı Harekatı var. Harekat başladığı günden bu yana sürekli “Aman sivil kayıplarına dikkat” diyen sivil irade ile ona riayet eden askeri irade var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 555 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 475 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 681 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 403 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar