CHP kurultayı pankreas güreşinden daha kurmaca

Ring sporlarından biri var ki tamamı kurgusal. “Amerikan Güreşi” ya da “Pankreas Güreşi” diyorlar. Bu güreş türü tamamen “eğlence sporu”, yani şovdan ibaret. Yapılan maçların...

Ring sporlarından biri var ki tamamı kurgusal. “Amerikan Güreşi” ya da “Pankreas Güreşi” diyorlar. Bu güreş türü tamamen “eğlence sporu”, yani şovdan ibaret. Yapılan maçların, yaşanan olayların, konuşmaların tamamı çok akıllıca tasarlanmış bir senaryonun ürünü. Sonuçları güreşçiler, senaryo ekibi ve bazı görevliler tarafından biliniyor. Aslını sorarsanız, o şovu izleyenler de biliyor. İzleyenlerin maksadı da eğlenmek zira… Mış gibi yapmaksa vakayı adiyeden!

ORGANİZATÖRLERİN RİNGTEKİ KURMACASI

Bir de ring sporlarının en şiddetlisi olan boksun kurmacası var ki çok daha profesyonel bir organizasyon becerisi gerektiriyor. Bugünkü konumuza uygun olan da bu sanırım.

İzleyicilerin hop oturup hop kalktığı büyük bir organizasyondur. Bir boksörün kazanacağı kesindir. Diğerinin ise dayak yemesi mukadderattandır. Her ikisi de büyük bahislerden elde edilen büyük paradan nasiplenir. Ama asıl parayı organizatörler kaldırır!

Organize ederler… İki boksörü ringe sürerler. Kazanması kesin olanın yumrukları, yenilmesi mukadder olanın yüzünde patladıkça, organizatörler heyecanlanmış gibi yaparlar.

Tribünlerdeki izleyici kılıklı görevlileri hop oturup hop kalkar. Böylece izleyiciler bir kat daha heyecanlanır. Ekran başında organize edilmiş maçı izleyenler, yenilecek olanın kaç yumrukla yere serileceğinin hesabını yapar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 555 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 475 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 681 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 403 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar