New York Düşünceleri-1

Taksiden iniyorum. Union Meydanı'ndayım. Zaten 'birlik' ve 'sendika' demek 'union'. Ansızın gelen seslerle irkiliyorum. Tam heykelin altında bir kalabalık var. O an anlıyorum. Bugün 1 Mayıs. ABD'de 1...

Taksiden iniyorum. Union Meydanı'ndayım. Zaten 'birlik' ve 'sendika' demek 'union'. Ansızın gelen seslerle irkiliyorum. Tam heykelin altında bir kalabalık var. O an anlıyorum. Bugün 1 Mayıs.

ABD'de 1 Mayıs kutlanmaz. Emek günü olarak onlar eylülün ilk pazartesisini seçmişlerdir.

Artık ayın kaçına gelirse... Ama insanlar burada toplanmış, tam da onu söylüyor işte: dünyanın her yerinde 1 Mayıs işçi, emek ve dayanışma günüdür. Bizde de öyle olsun.

***

Hava serin. Dün büsbütün soğuktu. Rüzgâr var. Asıl sis. Gökyüzü kapalı. Bahar çiçeklerini, yaprak ve kokularını göndermiş ama kendisi gelmemiş.
Dünyanın neredeyse tüm politik renkleri, kanatları orada. Konuşan insanları dinliyorum.

Saçları neredeyse beline inen zenci, genç bir erkek.

Haykırarak konuşuyor. Her şeyden yakınıyor.

Etrafıma bakınıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Büyük tıkınma’ ya da edebiyatı edebiyatımsılarla öldürüş 10 Kasım 2018 | 4.034 Okunma Atatürk’ün hayatı: resmiyet, sivillik, bilimsellik... 14 Eylül 2018 | 279 Okunma Şiirlideğnek küçük İskender ve büyük şiiri 20 Temmuz 2018 | 262 Okunma Nazım Hikmet’in Cep Defterleri 08 Haziran 2018 | 337 Okunma 1968’e Türkiye’den bakmak... 11 Mayıs 2018 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar