Türkiye’nin gündeminde borç almak yok, yabancı yatırımcıyı çekmek var

Hürriyet yazarı Hande Fırat bu hafta 'Türkiye’nin gündeminde borç almak yok, yabancı yatırımcıyı çekmek var' başlıklı yazısını kaleme aldı.

***

IMF - Dünya Bankası toplantıları bu yıl 9-15 Ekim arasında, eylül ayında depremin vurduğu Fas’ta yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Marakeş’teki toplantıya Türkiye adına katılacak. Ancak Marakeş’ten önce Şimşek, yatırımcılarla bir araya gelmek için Londra ve Paris’te olacak.

- Görevi devralmasının hemen ardından yatırımcı görüşmelerine başlayan Şimşek, Orta Vadeli Program ile dünya ekonomilerine “Vizyonuma ve ekonomi bakışıma uygun bir programı hayata geçiriyoruz” mesajı vermiş oldu. Bu nedenle artık yatırımcılarla bir anlamda “eli daha rahat” bir şekilde bir araya gelecek.

Gelelim, Fas Marakeş’teki toplantının ayrıntılarına... Elbette birçok yönden önemli bir toplantı. Ortak ve üye olarak toplantıya katılacak olan Şimşek, birçok ülke temsilcisiyle temas edecektir. Bu tür toplantılarda kısa süreli de olsa gerçekleştirilen temasların yarattığı iklim, önemli işbirliklerinin her zaman kapısını açmıştır. Toplantıya neticede ülkelerin maliye bakanları, merkez bankası başkanları, özel sektör ve sivil toplum temsilcileri katılıyor. Şimşek, bu toplantılarda bakanlığa ara verdiği dönemdeki açığı da kapatıyor diyebiliriz; her ne kadar bu dönemde birçok önemli görevle uluslararası toplantılara katılsa da... Marakeş’teki toplantıda elbette dünya ekonomisi, uluslararası gelişmeler, ekonomilerdeki gelişmeler, riskler, tahminler, eğilimler en yetkili isimler tarafından tartışılacak. Gelelim bu gezi öncesi dolaşıma sokulan iddiaya:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Riyad’daki Gazze toplantısının perde arkası 30 Nisan 2024 | 362 Okunma Sanata sığınmak ve Devriamber 26 Nisan 2024 | 120 Okunma Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 242 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar