Türkiye oyuna gelmez ve saldırıların ayrıntılarında son durum

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (02.08.2022)''Türkiye oyuna gelmez ve saldırıların ayrıntılarında son durum'' başlıklı yazısı.

Ankara’da cemevleri ve Alevi derneklerine düzenlenen provokatif saldırılara lanet yağdı. Daha da önemlisi, Türkiye’nin tüm siyasetçileri ile tek vücut olması çok önemliydi. Şimdi gelelim yaptığım görüşmeler neticesinde konunun dikkat çeken ayrıntılarına... Türkiye’nin sinir uçları ile oynamak isteyenlerin ya da Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin kullanabileceği başlıklardan birisi “Alevilik”. Devlet de güvenlik güçleri de bunun farkında. Bu nedenle bu tür konularda çok hassas, titiz ve aynı zamanda hiçbir şüpheye yer bırakmayacak çalışma yürütülüyor. Gelelim madde madde detaylara:

İki ihtimal var. Saldırganın ya akli dengesi bozuk ya da arkasında birileri var.

Babasının saldırıdan bir gün önce, “Oğlumun psikolojik sorunları var” diyerek, emniyete kayıp başvuru yapması dikkat çekici.

Eskişehir’de bulunan saldırgan arabaya atlayıp geliyor, “Eskişehir’deki cemevleri kapalı” iddiasını öne sürerek, Ankara’ya geldiğini söylüyor. 45 dakikada bu eylemleri gerçekleştiriyor.

Yapılan dijital ve teknik incelemelerde saldırganın daha önce keşif yapmadığı, Google’a girerek yerlerin adreslerini tespit ettiği bilgisi var.

İlk saldırı Çankaya’da. Gelen telefon ihbarı üzerine önce Ankara Çankaya ve Mamak İlçe Müdürlükleri harekete geçiyor.

Güvenlik kameraları taranıyor.

Terörle mücadele birimi dahil tüm Ankara polisi alarma geçiyor. Saldırgan sabaha kadar uyumayan, alarma geçen Ankara Emniyeti’nin başarısı ile bir saatte yakalanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 563 Okunma ABD-Türkiye ilişkileri ve sorunlu alanlar 19 Mart 2024 | 326 Okunma Fidan, Güler ve Kalın birlikte Bağdat’ta… Irak zirvesinin şifreleri 15 Mart 2024 | 464 Okunma Bir güne sığmayan ve sığdırılmaması gereken kadınlar! 08 Mart 2024 | 79 Okunma Emine Erdoğan’dan Batı’ya zor sorular 05 Mart 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar