Seçmen AK Parti yönetiminde köklü bir değişiklik mi istiyor?

DEĞİŞİM sinyalini bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verdi; iki il başkanı değişti ancak devamı gelecek mi, gelecekse boyutu ne olacak, en merak edilen konulardan biri.

22 yıllık iktidarın yenilenmeye ihtiyaç duyması ve bunun zorunlu hale gelmesi olağan. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisine yönelik yaptığı “vatandaşa dokunmama, kibir” eleştirileri de diğer nedenler. AK Parti seçim sonuçlarını, değişimi, atılacak adımları değerlendirdiği bir sürece girdi. AK Parti kampında bu sürecin önemli ipuçları ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan adım atmadan önce çok sayıda araştırma yaptırır, çeşitli kesimlerden görüş alır, dinler ve bu adımları da sürece yayarak atar. Şimdi de ayrıntılı bir çalışma yürütülüyor.

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU EKONOMİ’

Çok kısa bir süre önce tamamlanan, yani bu ayın 25’inde tamamlanan Optimar Araştırma ve Danışmanlık AŞ’nin anketi, partideki araştırmalarla bu başlıkta önemli ölçüde uyuşuyor. Optimar 26 ilde farklı yaş aralıkları ve mesleklerden 2 bin kişi ile hibrit bir anket yaptı. Bugün Türkiye’nin en önemli sorunu nedir sorusuna yüksek çıkan yanıtlar açısından baktığımızda sonuç şöyle:

- Yüzde 61.6 ekonomi

- Yüzde 7.3 her şey sorun

- Yüzde 6.3 Suriyeliler ve düzensiz göçmenler

- Yüzde 5.9 adalet...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
15 Temmuz’un yıldönümünde FETÖ’deki büyük kavga 16 Temmuz 2024 | 5.139 Okunma NATO Zirvesi’nde Türkiye’nin kazanımları 12 Temmuz 2024 | 1.426 Okunma Akkuyu’nun nükleer kalbini ilk ve son kez Hürriyet görüntüledi... 100 yıl kapalı kalacak 09 Temmuz 2024 | 3.119 Okunma Almanya’ya Ankara’dan yeni bilgi 25 Haziran 2024 | 620 Okunma Ankara’nın kırmızı çizgisi 21 Haziran 2024 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar