Şampiyonlar ligi ve Mars’ta şube

Hürriyet yazarı Hande Fırat bu hafta 'Şampiyonlar ligi ve Mars’ta şube' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Son günlerde adeta bir haber bombardımanıyla karşı karşıyayız.

Yaşadığımız çağın tüm imkânlarının seferber edildiği ve fonda güzel kadınların, yakışıklı erkeklerin olduğu, milyon dolarların tek kalemde el değiştirdiği, üstelik milyon dolarların dahi yetmeyip daha da çoğunun talep edildiği, tefecilerin, futbol dünyasının, sosyal medya fenomenlerinin rol aldığı bir filmi izliyor gibiyiz. Artık hafızalarımızın GB’ı yaşadığımız olayları alt alta koymaya yetmiyor:

* Türkiye, 2021 yılında bir sabaha Thodex vurgunuyla uyandı. İddialara göre THODEX CEO’su olan 1994 doğumlu Faruk Fatih Özer, hesapları boşaltıp yurtdışına kaçtı. 391 bin kişinin kullandığı tahmin edilen kripto borsasında 2 milyar dolardan fazla vurgun yapıldığı tahmin ediliyor. Yargı süreci devam ediyor.

* “Var Böyle Tipler” kanalıyla tanınan sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ile prodüktör eşi Beril Talu’nun yakın çevrelerini dolandırarak ortadan kaybolduğu iddia edildi. Çiftin kaçmadan önce Beylerbeyi’ndeki evlerinde bir parti verdiği ve 100 milyon dolarla ülkeyi terk ettiği belirtiliyor.

* Bütün hayatlarını sosyal medyada yaşayan, bunu yaparken de sürekli “ben zenginim”i gözümüze sokan Dilan ve Engin Polat, yapılan operasyonla tutuklandı. Sosyal medya fenomeni ailenin, kesilen sahte faturalarla 1 milyar liradan fazla kara parayı akladığı iddia ediliyor.

* Polat operasyonu, “Şampiyonlar Ligi”ni de radara soktu. Aynı dönemde güzellik salonu sahibi olan, aynı dönemde zenginleşen ve abartılı hayatlarını aynı dönemde sosyal medyaya taşıyan isimler için de bir dizi soruşturma başlatıldı.

* Candan kardeşler olarak bilinen Nihal Candan ve Bahar Candan da yakın zamanda tutuklanan isimler oldu. Dolandırıcılık, kara para aklama ve suç gelirlerinin aklanması iddiasıyla suçlanan Bahar Candan ile Nihal Candan’ın dolandırıcılık yapan bir çetenin reklam yüzü ve konu mankeni olarak kullanıldığı tespit edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanata sığınmak ve Devriamber 26 Nisan 2024 | 119 Okunma Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 242 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 410 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar