Politik bir taraf olmadığını söyleyen Haluk Levent: AFAD olmazsa AHBAP anlamsız

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (19.02.2023)'' Politik bir taraf olmadığını söyleyen Haluk Levent: AFAD olmazsa AHBAP anlamsız'' başlıklı yazısı.

Çifte deprem felaketi sonrası yaptığı çalışmalarla öne çıkan Ahbap Başkanı sanatçı Haluk Levent’e merak edilenleri sordum. “Ben politik bir taraf değilim. Hiçbir partiyle organik bağım yok” diyen Levent ekledi: “Bizler ayrı değiliz. AFAD olmazsa Ahbap anlamsız kalır. Muhakkak bir devlet kurumuyla işbirliği yapmamız lazım.”

“AĞLAMAK nedir? Ağlamak fiziki olarak gözün dışına doğru giden sıvı madde midir? Ben ikinci kez zona oldum şu anda. Bu kadar üzüldüm. Bu kadar stres yaşamadım son yıllarda. Bu depremi, bu felaketleri görüp de ağlamak gerçekten çok basit kalır.”

Bir kesiminin sevgisinin, bir kesiminin ise eleştirilerinin odağında Haluk Levent... O ise tüm bu karmaşanın ortasında ilk günden beri deprem bölgesinde. Tüm Türkiye’nin ağladığı felaketle ilgili sohbetimize bu sözlerle başladı ve şöyle devam etti:

BU NASIL ACI KAHROLDUM!

* İlk gün gittiğimde, sokaklarda çaresizliği gördüğümde kahroldum.

* Çok deprem gördüm ama böyle bir şey görmedim. Hâlâ o travma ile yaşıyor olabilirim. Bu nasıl bir acıdır, nasıl bir acı?

* Deprem bölgesinde insanlar enkaz altında artık yaşamadıklarına inandıkları dostlarının, ailelerinin cesedini bekliyorlar. Bu çok acı veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 72 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 407 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 572 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar