Özel Harekât’ın kalbine girdik... Şehitliği hatırlatan o ayna

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (27.11.2022)'' Özel Harekât’ın kalbine girdik... Şehitliği hatırlatan o ayna'' başlıklı yazısı.

“Yırtıcılar az yaşar... Uzun sürmez doğanlık... Her ışığın ardında gizlidir bir kahramanlık; Adsız sansız olsa da, en büyük kahramanlık: Göz kırpmadan saldırıp bir daha dönmemektir.” (Hüseyin Nihal Atsız)

Duvara yazılmış bu şiirin hemen ilerisinde şehitlerimizin resimleri var. En sonda ise bir ayna. Bu aynaya iyi bakın! Onlar bu aynaya her gün bakıyor. Tüm şehitlerin arasında o aynaya bakınca kendini görüyorsun! O ayna diyor ki: “Sıradaki şehit sen olabilirsin! 340. şehit sen olabilirsin!”

‘VATAN AŞKI BİZİMKİSİ’

Daha ilk anda gencecik şehitlerin fotoğrafları ve o ayna ile vuruldum ben. Türkiye’nin 15 Temmuz’da en ağır darbelerinden birini aldığı 51 polisimizin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığı’nda cuma günü foto muhabirimiz Mert Gökhan Koç ile bambaşka bir dünyaya girdik. Kimi zaman gözlerim doldu, kimi zaman hayranlık ve onlara karşı şükranla doldum. Kadın özel harekâtçılarla bir gün geçirdim, cesaretlerine, vatan aşklarına, anneliklerine hayran kaldım. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı bünyesinde 20 bin 500 özel harekâtçı görev yapıyor, bunların 500’ü kadın. Her an ölümle burun buruna olan kadın özel harekâtçıların dilinde hep aynı cümle: “Vatan aşkı bizimkisi...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 236 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 655 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 407 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 571 Okunma ABD-Türkiye ilişkileri ve sorunlu alanlar 19 Mart 2024 | 329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar