Meclis bombalanırken kürsüden inmeyen bakan konuştu: Ölümü göze almıştık

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (15.07.2022)''Meclis bombalanırken kürsüden inmeyen bakan konuştu: Ölümü göze almıştık'' başlıklı yazısı.

Tam altı yıl geçti... Yaralar sarılsa da acılar, özellikle de şehitlerimizin acıları altı yıl önceki gibi içimizi yakıyor. Bugün 15 Temmuz... Hain darbe girişiminin üzerinden altı yıl geçti, bugün artık ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü. 15 Temmuz 2016 gecesi bu millet ülkesi için ölüme koştu. O gece birçok isim tarih yazdı. Onlardan biri de TBMM’ye bomba atılırken inatla kürsüden inmeyen Bekir Bozdağ idi. Adalet Bakanı Bozdağ ile hem o geceyi hem de bugünü, FETÖ ile mücadelede gelinen son noktayı konuştuk. Bakan Bozdağ’ın çok dikkat çekici açıklamaları şöyle:

ABD’YE TAM 7 İADE TALEBİ GÖNDERİLDİ

“FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkındaki ilk iade talebi 19 Temmuz 2016’da ABD’ye gönderildi. Sonra 6 iade talebi ile toplam 7 talep iletilmiş oldu.

Her seviyedeki görüşmede konuyu gündeme getirmemize rağmen iade taleplerimiz bugüne kadar kabul edilmemiştir. Bugüne kadar resmi bir cevap da verilmemiştir.

İade dosyaları ABD Adalet Bakanlığı’nda bekletilmekte, iadeye karar verecek olan mahkemelere bile sunulmamaktadır.

ABD GÜLEN’İ HİMAYE ETMEKTEDİR

ABD makamları ek bilgi taleplerinde bulunmuş olup bu taleplere ilişkin belgeler ile darbe teşebbüsünün Gülen’in talimatıyla gerçekleştirildiğini ortaya koyan pek çok delil ABD makamlarına iletilmiştir.

ABD, FETÖ lideri teröristbaşı Fetullah Gülen’i himaye etmekte, korumakta ve kollamaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 72 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 655 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 407 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 572 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar