Kritik hafta

Hem Türkiye-AB ilişkileri, hem de Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki politikaları açısından kritik bir haftaya giriliyor. Avrupa liderleri, Türkiye’yi ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri görüşmek üzere 24-25 Eylül tarihlerinde toplanıyorlar.

Hem Türkiye-AB ilişkileri, hem de Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki politikaları açısından kritik bir haftaya giriliyor. Avrupa liderleri, Türkiye’yi ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri görüşmek üzere 24-25 Eylül tarihlerinde toplanıyorlar. Toplantı öncesinde peş peşe sorulan sorular var:

Zirveden Türkiye’nin tam üyelik görüşmelerinin kesilmesi gibi bir karar çıkar mı?

Ekonomik yaptırım kararı çıkar mı?

İlişkiler kötüleşir mi?

Yoksa diyalog kazanır mı?

Bu sorulara elimizdeki somut veriler ışığında yanıt aramaya çalışacağız.

AP’NİN GERGİNLİK YARATAN KARARI

Zirve öncesi en dikkat çeken kararı Avrupa Parlamentosu 694 vekilden 601’inin kabul oyuyla aldı. “Türkiye’nin Yunanistan ve Kıbrıs’a bağlı münhasır ekonomik bölgelerdeki eylemleri” kınanarak, Yunanistan ve Kıbrıs ile tam dayanışma vurgusu yapıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanata sığınmak ve Devriamber 26 Nisan 2024 | 97 Okunma Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 74 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 408 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar