İsrail ve MOSSAD, MİT’ten yardım istediğiniz günleri hatırlıyor musunuz

Hürriyet yazarı Hande Fırat bu hafta 'İsrail ve MOSSAD, MİT’ten yardım istediğiniz günleri hatırlıyor musunuz' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Gazze Kasabı Netanyahu sivilleri öldürmeye devam ettikçe, kendisine ve hükümetine yönelik tepkiler de çığ gibi büyüyor.

Sadece tüm dünyadaki vicdanlı insanlar değil, artık kendi halkından da tepki görüyor. Özellikle de Hamas’ın elindeki rehinelerin ailelerinden... Kısacası içerde sıkıştı. Sıkışınca da “devlet aklını iyice kaybedip” ne yapacağını şaşırmışçasına, sızdırma haberlerle kamuoyu nezdinde PR çalışmalarına başladı. Neymiş MOSSAD Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerde Filistinlilere karşı suikastlar düzenleyecekmiş. Netanyahu baltayı yine taşa vurdu. Neden mi? Hemen sıralayalım:

* Yıl 2006: Hamas, beş yıldır rehin tuttuğu İsrailli asker Gilad Şalit’i serbest bıraktı. Anlaşma gereği İsrail de 1000 kadar Filistinli tutuklu ve hükümlüyü tahliye etti. Yine anlaşma gereği bazı Filistinliler sürgün edildi. Sürgün edildikleri ülkeler arasında Türkiye de vardı. İsrail Türkiye’ye teşekkür etti.

* Yıl 2022: O yıl bir ay içinde İran’da çok önemli isimler esrarengiz şekilde öldü, öldürüldü. Gözler istihbarat servislerindeydi. İstanbul’da otelde kalan İsrailli bir gruba İranlıların suikast düzenleyeceği bilgisi Ankara’ya ulaştı. İsrail Ankara’dan acil yardım talep etti. MİT İranlı casusları yakaladı, İsraillileri otelden çıkarak güvenli bir şekilde ülkelerine gönderdi. İsrail Türkiye’ye yine teşekkür etti.

* Yıl 2023: 7 Ekim’in ardından Hamas’ın elindeki rehinelerin kurtarılması için İsrail MİT’ten de yardım talep etti. Rehinelerin serbest bırakılma sürecinde Katar ve Mısır’ın yanı sıra Türkiye de kritik rol oynadı. İstihbarat diplomasisi sürdü.

Gelelim şu an itibariyle son duruma: 2006 yılındaki anlaşma çerçevesinde gelen Filistinlilerin bir kısmı Türkiye’de ikamet ediyor. Ara ara da Katar’da yaşayan Hamas’ın siyasi kanadından isimler ziyarette bulunuyor. Bunun dışında askeri kanattan kimse yok. Ankara diyor ki:

İSRAİL AYNI OYUNDAN SIKILMADI MI?

* “İsrail bir oyun oynuyor. Türkiye’de Hamas’ın sadece siyasi olabileceği, askeri kanadının olmadığı ve olamayacağı, Türkiye üzerinden herhangi bir transfer ve sevkiyat yapılamayacağı konusunda Hamas ile yıllar öncesi yapılmış anlaşma var.

* İsrail ve MOSSAD tüm bunları bilmesine rağmen, Türkiye’nin karşısına hep gazete haberleriyle geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Riyad’daki Gazze toplantısının perde arkası 30 Nisan 2024 | 273 Okunma Sanata sığınmak ve Devriamber 26 Nisan 2024 | 120 Okunma Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 242 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar