İçişleri Bakanı Soylu danslı eyleme ne diyor

Danslı eylem nasıl ortaya çıktı

DANİELA CARASCO

Pandomim sanatçısı. Şili’deki protesto gösterilerinde palyaço kıyafetiyle simge oldu. Gözaltına alındı. İşkence ve cinsel saldırıya maruz bırakıldı. Bedeni demir parmaklılara asılı halde bulundu.

MARTİNEZ BURGOS

Gazeteci ve fotoğrafçı. Protesto gösterilerini takip ediyordu. Evinde ölü bulundu. Bedeninde şiddet izlerine rastlandı. Son çektiği fotoğraflar çalınmıştı.

SİYAH BANTLI GÖZLER

Şili’de ekim ayında metro zammına karşı başlayan öğrenci eylemleri, polis şiddeti nedeniyle öfke yarattı. Ülke geneline yayıldı. Ancak Carasco ve Burgos’un ölümleri, protestoları farklı bir noktaya taşıdı. Kadınlar gözlerini siyah bantla kapattılar, sokağa çıktılar. Dans ederek şarkılarıyla isyan ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 563 Okunma ABD-Türkiye ilişkileri ve sorunlu alanlar 19 Mart 2024 | 326 Okunma Fidan, Güler ve Kalın birlikte Bağdat’ta… Irak zirvesinin şifreleri 15 Mart 2024 | 464 Okunma Bir güne sığmayan ve sığdırılmaması gereken kadınlar! 08 Mart 2024 | 79 Okunma Emine Erdoğan’dan Batı’ya zor sorular 05 Mart 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar