Hakan Fidan’dan tüm bölgeye uyarı... Büyük felaketlere yol açmayın

Hürriyet yazarı Hande Fırat bu hafta 'Hakan Fidan’dan tüm bölgeye uyarı... Büyük felaketlere yol açmayın' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İsrail ve Filistin çözümü için Türkiye’nin ‘Garantörlük Formülü’nü gazetelerin Ankara Temsilcilerine açıklayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’ye, İsrail’e ve bölge ülkelerine dikkat çeken uyarılar yaptı. Bakan, Türkiye’nin barış formülü “Garantör Ülkeler” modeline neden ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Fidan, Batılı devletlerin de iki devletli bir çözüme karşı “hayır” demediklerini söyledi ve şu mesajları verdi:

‘İKİ KAMPIN MESELESİ HALİNE GELDİ’

- “Bu mesele artık iki kampın meselesi haline gelmiş durumda. Kamplaşma olduğu zaman, jeostratejik bir tehdit alanı haline geliyor.

- Bunu kapsamlı ve güzel bir barışla çözmek varken, gittikçe daha büyük bir çatışmanın ateşini fitilleyecek bir risk alanı olarak bırakmak rasyonel bir davranış değil.

- Batı’nın tavrına baktığımız zaman, diğer yerlerde karşı olduklarına yaptırım uygularken, İsrail’e bir şey yaptığı yok.

‘İSLAM ÜLKELERİNİN ATABİLECEĞİ CİDDİ ADIMLAR VAR’

- İbrahim Anlaşmaları (Körfez ülkeleri ve İsrail arasında imzalanan anlaşmalar) ile ortaya konan tablo, İsrail’in Arap ülkeleriyle ilişkilerinin normalleştirmesi ve bundan hareketle de Filistin meselesinin giderek önemsizleştirmesine dayalı bir konu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanata sığınmak ve Devriamber 26 Nisan 2024 | 119 Okunma Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 74 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 408 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar