Güzel insan yetiştirmek

Hürriyet yazarı Hande Fırat bu hafta 'Güzel insan yetiştirmek' başlıklı yazısını kaleme aldı.

100 binden fazla öğrenciye ulaştılar.

Amaçları hem insanları ilimle buluşturmak hem de gençleri akademik çalışmalara özendirmek. Mottoları ise, güzel insan yetiştirmek. Güzel insan yetiştirilirse sorunların yarısının çözülmüş olacağına inanıyorlar. Açıkçası mottolarını çok beğendim.

İlim Yayma Vakfı bu sene kuruluşunun 50’nci yılını kutluyor. Mütevelli Heyet Başkanlığını Bilal Erdoğan’ın yürüttüğü İlim Yayma Vakfı, medya yöneticileri ve köşe yazarlarıyla buluştu. Bilal Erdoğan’ın açıklamalarını ve izlenimlerimi madde madde paylaşmak isterim:

ÖZEL ÖDÜL AZİZ SANCAR’A

* Akademi ödüllerinin bu yıl üçüncüsü düzenlenecek. Ödül alanlar 16 Aralık akşamı törende açıklanacak. Akademisyenlere 150’si büyük ödüle olmak üzere toplam 250 altın verilecek.

* “Büyük Ödül”, “Sosyal Bilimler” ve “Mühendislik, Doğa ve Sağlık” ödüllerinin yanında, bu yıl vakfın kuruluşunun 50’nci yılı nedeniyle Nobel Ödüllü Aziz Sancar’a da özel ödül verilecek.

GAZZE İÇİN TEŞVİK

* Gazze’de yaşanan katliama dikkati çeken Bilal Erdoğan, Filistin meselesi, savaş ve soykırım suçu başta olmak üzere yapılacak akademik çalışmalar için de özel araştırma bursu verileceğini açıkladı.

ULUSLARARASI BOYUT KAZANDIRILACAK

* Hedef ilim ödüllerini uluslararası boyuta taşımak.

* “İlim Yayma Vakfı’nı kuranlar, makul noktada duran insanlar” diyen Bilal Erdoğan bazı ilim insanlarından “İlim Yayma Cemiyeti bana ödül vermez” imaları duyduklarını belirtti. Bunun doğru olmadığına dikkati çeken Erdoğan “Böyle bir şey düşünülemez. Ben bugüne kadar ödül alan değerli isimleri tanımıyordum. Türkiye’nin ortak noktası bu ülke için güzel insan yetiştirmek” diye konuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Riyad’daki Gazze toplantısının perde arkası 30 Nisan 2024 | 394 Okunma Sanata sığınmak ve Devriamber 26 Nisan 2024 | 120 Okunma Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 242 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar