Erdoğan’ın ‘MOSSAD’ iddialarına yanıtı: Bedelini çok ama çok ağır öderler

Hürriyet yazarı Hande Fırat bu hafta 'Erdoğan’ın ‘MOSSAD’ iddialarına yanıtı: Bedelini çok ama çok ağır öderler' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken MOSSAD’ın Türkiye’de Hamas’a karşı suikastler düzenleyeceği iddiasına yanıt verdi: “Bu haberi yapanlar demek ki Türkiye’yi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bedelini çok ama çok ağır öderler.”

Katar görüşmelerinin ana gündem maddesi İsrail’in Gazze’deki katliamıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta ABD olmak üzere Batı ülkelerinin İsrail’e verdiği desteğe dikkati çekerek; “Bu ülkelerin gerek nakdi, gerek silah, mühimmat, araç gereç gibi ayni ve parasal olarak sınırsız destekleri, ciddi manada Batı’nın şımarık çocuğu İsrail’i bu noktalara taşıdı” dedi. İsrail ile ilgili Amerikan Wall Street Journal Gazetesi’nde çıkan ve Türkiye’de büyük tepkiyle karşılanan haber basın toplantısının en dikkat çeken gündemiydi. Haberde, Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik İsrail’in suikast planları olduğu belirtilmiş ve bu ülkeler arasında Türkiye de sayılmıştı. Yani MOSSAD’ın suikast düzenleyeceği iddiası... Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ardından Erdoğan da bu iddiaya çok sert tepki gösterdi...

BİR DAHA BELLERİNİ DOĞRULTAMAZLAR

* “Her şeyden önce bu haberi yapanlar demek ki Türkiye’yi tanımıyorlar.

* Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, faturasını çok ama çok ağır öderler.

* Şu anda Gazze’yi kuşatmak suretiyle bu adımları atanlar, bir hafta içinde netice alacaklarını zannediyorlardı. Ne oldu, alabildiler mi? Almadılar.

* Türkiye’ye, Türklere karşı böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkûm olurlar.

* Türkiye’nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi dünyada bilmeyen yoktur.

* Ayrıca biz dün kurulmuş bir devlet değiliz. Bunu da kimsenin aklından çıkartmaması gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Riyad’daki Gazze toplantısının perde arkası 30 Nisan 2024 | 404 Okunma Sanata sığınmak ve Devriamber 26 Nisan 2024 | 120 Okunma Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 75 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 242 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar