‘Erdoğan’ın geç kalmayacağına inanıyorum’

Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakat doğu Akdeniz’de oyunu da bozdu, Türkiye karşıtı hareket eden ülkelerin sinirini de... Türkiye çok boyutlu, karmaşık, adeta satranç oynamayı gerektiren bir durumla karşı karşıya.

Türkiye’nin karşı cephesinde yer alan ülkelerle yaşadığı sorunlar ve neredeyse ilişkilerinin bulunmaması ise dezavantaj.

Diğer yandan konunun bir de “Libya’ya asker gönderme” tartışması tarafı var. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce bu köşede yer aldığı üzere, “Ne işimiz var Libya’da?” demişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise son olarak “Meşru Libya yönetimini yıkmaya yönelik çabaların yoğunlaşmasının sebebini gayet iyi biliyoruz. Son dönemde meşru Libya yönetimine çok ciddi desteklerimiz oldu. Gerekirse bu desteklerin askeri boyutunu arttıracak; karada, denizde ve havada her türlü imkânı değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 72 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 408 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 573 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar