Dipsiz Göl’e müfettiş

DİPSİZ Göl’ün adına uygun olmayan ve “Yok artık” dedirterek dibinin görülecek şekle getirilmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Dün Ankara ofisimizdeki kahvaltıda sorularımızı yönelttiğimiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığınca soruşturma açıldığını açıkladı.

Olayın incelenip aydınlatılması için bir mülkiye müfettişi görevlendirildiğini söyledi.

Dün ilerleyen saatlerde görüştüğüm eski Çevre Bakanı ve AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise “Dipsiz Göl, Kültür Bakanlığı Tabiat Varlıkları Kurulu tarafından tescillenmeliydi” dedi. Özhaseki’nin bu sözlerinin ardından ülkemizde korunması gereken ama tescillenmemiş, Tabiat Varlıkları Kurulu’nun onayına sunulmamış kaç ‘Dipsiz Göl’ümüz var sorusu aklıma geldi. Benzer bir olayın bir daha yaşanmaması için Türkiye geneli için bir çalışma yapılmasında fayda var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 72 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 408 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 573 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar