Demirtaş’ı ziyaret eden isim konuştu...

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (05.04.2022)''Demirtaş’ı ziyaret eden isim konuştu...'' başlıklı yazısı.

Hürriyet Gazetesi olarak her siyasi partiden, her kesimden sohbetlerimize devam ediyoruz. Bu kez CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı dinledik. Ekonomiden siyasete, seçim hazırlıklarına kadar birçok başlıkta konuştuk. Açıklanan enflasyon verileri ışığında ekonomi ile başlayalım. Oğuz Kaan Salıcı’nın verdiği mesajlar şöyle:

KRİZ EVİN ÇOCUĞU OLDU’

“‘Rahip Brunson ile Türkiye’ye ekonomik operasyon çekiliyor’ denildi. Rahip gitti, kriz evin çocuğu oldu. 4 senedir kriz var. Kur şoku, üretimde durgunluk, yüksek hatta hiper enflasyona giden bir durum var. Fatura fakire çıkıyor. Robin Hood’un tam tersi bir durum işliyor.

‘Çalışana, asgari ücretliye zam verdik’ deniliyordu. Aldıkları zam çoktan eridi.

Nureddin Nebati’nin gözlerine bakarak giden sistem değişmedikçe ekonomideki sorunların altından kalkmak mümkün değil.

5 maaş alan ile asgari ücret alan, ortaya çıkan faturada niye aynı fedakârlığı yapsın?

DEMİRTAŞ’I NEDEN ZİYARET ETTİ

Oğuz Kaan Salıcı, Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettiği için bazı çevrelerce eleştirildi. CHP ise HDP ile resmi olmasa da yan yana yürümekle suçlanıyor. Peki CHP, HDP’yi nasıl görüyor?

“Demirtaş ziyareti, hapisteki bir siyasi tutukluya yapılan insani bir ziyarettir. Osman Kavala ya da Müyesser Yıldız’a gitmemle aynı durum. İnsani içerikli bir konuşmaydı.

(Millet İttifakı ortakları rahatsız mı?) Biz başka bir siyasi partiyiz. Başka bir partiyi de CHP’lileştirmeye çalışmıyoruz.

İktidarın kurgusu CHP ile HDP’yi yan yana getirmek. Bu algıyı yaratmak. Bunu 2019’da yerel seçimlerde ‘Bu seçimler beka seçimi’ diyerek denediler. İstanbul’u kazandık, Türkiye’nin bekası tehlikeye mi girdi?

(Semra Güzel’in kaçması ya da HDP’nin PKK ile arasına mesafe koymaması CHP’yi rahatsız ediyor mu?) Bu sorularla niye biz muhatap oluyoruz? Bu soruların bize sorulmasının nedeni iktidarın manipülasyonudur. Bu sorular HDP’lilere sorulmalıdır.”

‘AĞAM BİZ KİME OY VERECEĞİZ DÖNEMİ KAPANIYOR’

Tüm siyasi partiler açısından Kürt seçmenin ağırlığı da oyu da önemli. CHP yaklaşık iki buçuk yıl önce “Doğu Masası” projesini başlattı. Oğuz Kaan Salıcı sorunları ve proje ile hedeflerini de anlattı:

“Doğu’da CHP’nin örgütleri zayıftı. Siyasi mücadeleyi yürütebilecek hale getirildi.

Partinin Doğu’dan milletvekili çıkaramayacağı havası vardı. Bu hava değiştirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 72 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 408 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 573 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar