Blockchain de vardı türkü de

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (29.10.2022)''Blockchain de vardı türkü de'' başlıklı yazısı.

AK Parti’nin Türkiye’nin Yüzyılı Tanıtım toplantısı günlerdir davet edilenleri, edilmeyenleri, katılacaklarını duyuranları, gitmeyeceğim diyenleri ile tartışmaların odağındaydı.

Merakla Ankara Arena’ya doğru yola koyuldum; ilk andan itibaren gördüklerimle başlayayım:

- Medya yöneticileri, köşe yazarları, işinsanları, gaziler, engelli sporcular, sendika temsilcileri, azınlık temsilcileri, Alevi dedeleri, sivil toplum örgütleri farklı bir kapıdan “Misafir” kartlarıyla alındı.

- İçeriye kadar da herkese partinin gençlik kollarından görevliler eşlik etti.

- Bakanların, milletvekillerinin oturduğu o rahat orta alan “misafir” kartlı davetlilere ayrılmıştı.

PARTİ BAYRAĞI YOK

- Salon Türk bayraklarıyla donatılmıştı, duvarlara parti bayrağı asılmamıştı.

- Sadece iki poster vardı. Biri Atatürk’ün diğeri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın.

- Bakanlar, milletvekilleri, partililer hepsi tribünlerde oturdular.

- Siyasi parti temsilcileri ise localara alındı.

- Tek istisnası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli idi. Güvenlik nedeniyle MHP Genel Başkanı orta alandaki ilk sıraya alındı.

- Salonun ortasına konulan dev güneş saati ile parti yetkilileri; zamanı Türkiye’nin Yüzyılı’na bağlamayı amaçladıklarını söyledi. 

MATRİX VE RAP MÜZİĞİ

- Türkiye’nin Yüzyılı’nın ana sloganları arasında bilim ve dijital ön plana çıkıyor. Sahnede logonun bulunduğu arka plan ve ışıkların sürekli yukarı doğru hareket etmesi bana açıkçası ünlü Matrix filmini hatırlattı. Program ise müzik, dans, şiir içeren görsel bir şov ile başladı.

- Salonda sık sık “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünün Yasin Keleş imzalı remixi çalındı.

- Türkiye Yüzyılı Tanıtım videosunda Atatürk’ün resmi dev ekranlara geldiğinde salonda hemen herkes cep telefonu ile fotoğraf çekti.

- Gençler modern dans gösterisi müziği ve dans motifleriyle Türkiye’nin renklerini hatırlattı. İçinde semah esintisi de, mevlevi esintisi de vardı.

- Doğruluk kavramının ön plana çıkarıldığı videoda ise, Türkiye’deki önemli olaylarda başarıları ya da özverileriyle öne çıkmış çeşitli mesleklerden isimler vardı. Son olarak ise ekrana Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 72 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 408 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 573 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar