Altılı masayı bir de ben yazayım dedim

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (06.12.2022)''Altılı masayı bir de ben yazayım dedim'' başlıklı yazısı.

CHP’nin vizyon belgesinin yankıları sürerken; 6’lı masada kriz haberleri ya da yorumları yaygın. Altı farklı siyasi partinin bir araya gelmesi kolay değil.

Ancak hepsinin yetkilileri şuna dikkat çekiyor: “6 farklı partiyiz, arada görüş ayrılıkları olur. Bunları kriz olarak adlandırmak doğru değil. Kriz olsa masadan uzlaşmayla bu metinler çıkmazdı.” Şimdi gelelim işin bam teline... Yani adaylık konusuna, adayın nasıl belirleneceğine, masaya kimlerin gelebileceğine, hatta masa dışındaki aktörlere... İddia çok! Ayrıca liderlerin her sözü de kimi zaman ayrı bir tartışma konusu oluyor, kimi zaman ise ayrı bir tartışma konusu olarak yansıtılıyor. Bu yüzden 6’lı masa ve masa dışı aktörlerle ilgili kulis bilgilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakın Millet İttifakı’nın önde gelen isimleri neler, aktörlerin en yakınları neler söylüyor:

“- Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olmak her siyasinin hayalini süsler.

- Hayallerin yanında siyasetin reel politiğini ise akıllı siyasetçiler her daim hesap eder.

- Masaya her liderin bir isim önerisiyle gitmesi bekleniyor.

- Her siyasi parti de kendi genel başkanının aday olmasını ister.

CHP’NİN ADAYI KILIÇDAROĞLU

- CHP’nin adayı olağanüstü bir durum yaşanmazsa kesin ve net CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

- Masaya Meral Akşener ya da diğer liderler de bir isim ya da kendi isimlerini getirebilir.

- Masa gerekirse 24 saat oturur, tartışır, uzlaşma arar. Bu saatten sonra gelinen noktada o masadan bir şekilde uzlaşma çıkar. Neden mi?

1- Bozanın masanın altında kalma riski var.

2- Kriz var diyenler, hikâyelerinin sonunda yeni bir liderler zirvesi görüyor. Yani kriz yok, arada sorunlar yaşanması normal.

İTTİFAK MI KOALİSYON MU, ADAY KİM? SORULARIN YANITLARI OCAK AYINDA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 72 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 408 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 573 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar