Alice Harikalar Diyarında değil

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (09.12.2022)''Alice Harikalar Diyarında değil'' başlıklı yazısı.

Dünya hiçbir zaman harikalar diyarı değildi, şimdi hiç değil. Bir yanda savaşlar, sürtüşmeler, vekalet savaşları, kurdurulmaya çalışan devletler, parçalanan ülkeler, kavga ederken el altından yürütülen ticaretler, terör örgütlerinden yaratılan paralı ordularla aslında kapkara bir diyara dönmüş durumda. İş böyle olunca gelişmelere, konjonktüre göre değişmek zorunda olan ilişkilere de “Alice Harikalar Diyarında” imiş gibi bakmak biraz komik oluyor.

Bakın dünya liderler masasını, hele hele büyüklerin masasını uzun şık bir masa olarak düşünün. Üzerinde yemek yiyorlar, gülümsüyorlar, surat asıyorlar, bazen sesler yükseliyor. Mesele masa değil, o masanın altı. Masanın altında tekmeler atılıyor, ayaklara basılıyor, aynı zamanda da el sıkışılıyor. Yani kimin eli kimin cebinde belli olmuyor. Bunları niye anlattım. Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta yürüttüğü terörle mücadeleye farklı bir gözle bakmanız için. Durum şöyle:

SURİYE’DEKİ YAPIYA ASLA İZİN VERİLMEYECEK

Sizce Erdoğan gitse, ABD, PYD/YPG’ye silah ve para desteğini kesecek mi? (Oradaki emellerine ulaşana kadar yanıtın ‘hayır’ olduğunu herkes biliyordur.)

Üstelik artık bir anlamda “level” atlayan bir ilişkileri var. NATO müttefikinin bir terör örgütüne verdiği binlerce TIR yetmedi, şimdi hava eğitimine başladı. Sorması ayıptır terör örgütü helikopterden iple hangi ülkeye inmeyi planlıyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanata sığınmak ve Devriamber 26 Nisan 2024 | 99 Okunma Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 74 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 408 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar