AK Parti’nin siyaset gündemine oturan ziyareti

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (08.11.2022)''AK Parti’nin siyaset gündemine oturan ziyareti'' başlıklı yazısı.

Bu fotoğraf siyasetin gündemine oturdu. Her ne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem belirlemek için HDP’nin de içinde bulunduğu partiler bir araya gelseler de bu fotoğraf farklı bir boyuta oturtuldu. Nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:

* HDP’ye bir kapatma davası açılmışken, HDP’yi ziyaret edenler arasında üst düzey bir ismin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bulunması...

* AK Parti içinden yapılan farklı açıklamalarla ortaya çıkan “HDP’ye bakışın değişip değişmeyeceği ya da bu konuda bir karar verilmesi” meselesi...

* Bu ziyaretin MHP’yi rahatsız edip etmediği, konudan ne kadar ve hangi seviyede bilgilendirildiği... Ya da kısaca MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu ziyarete bakış açısı...

* Bundan sonraki süreçte AK Parti’den HDP’ye yöneltilecek açıklamalarda muhalefetten özellikle 6’lı masadan nasıl bir tepki geleceği.

AK PARTİ AÇISINDAN: İÇERİDEN YAPILAN BAZI AÇIKLAMALAR SORUNLU

AK Parti camiasından yaptığım görüşmelerden çıkan izlenimlerimi şöyle paylaşabilirim:

“* AK Parti, HDP ile ilk kez görüşmüyor. TBMM’de her salı bir araya geliniyor.

* Bu görüşme teknik bir görüşmeydi. TBMM çatısı altında yapıldı. Mesele herkesi ilgilendiren başörtüsü ile ilgili düzenlemede TBMM çatısı altındaki her parti ile görüşmek önemlidir.

* AK Parti HDP ile dışarıda ya da genel merkezlerinde görüşmedi, görüşmez.

* AK Parti’nin HDP’ye bakış açısı net. Teröre göz kırpmak yok. HDP’nin terörle iltisakı olduğu konusunda AK Parti yönetiminin bakış açısında bir değişiklik yok.

* MHP ile atılan, atılacak tüm adımları görüşüyoruz. Bir kriz yok. Bilgilendirmeler konunun durumuna göre farklı seviyelerde yapılabiliyor.

* Bu ziyaretin tartışılmasına AK Parti içinden yapılan farklı açıklamalar neden oldu. Bazı AK Partililer konuyu farklı yönlere getirdi. Bir anlamda onların açıklamaları krize kapı açtı.”

MHP AÇISINDAN

Gelelim MHP’ye... MHP bu ziyaretten Genel Başkan Devlet Bahçeli düzeyinde bilgilendirilmedi. Sanıyorum, AK Partili isimlerin de işaret ettiği gibi bilgi grup başkanvekilleri ya da genel başkan yardımcıları arasında paylaşıldı. Ancak Bahçeli’yi yıllardır tanıyanlar bilir, bu konudaki hassasiyeti bambaşka bir boyuttadır. Bugün Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında bu konuyu ne şekilde ele alacağı önemli. Ancak yaptığım görüşmeler çerçevesinde sizlerle MHP açısından havayı da paylaşmak isterim:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 72 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 408 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 573 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar