AK Parti ve İYİ Parti arasında neler oluyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (25.11.2022)'' AK Parti ve İYİ Parti arasında neler oluyor'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti’ye çağrısının ardından Ankara kulisleri hareketlendi.

AK Parti ile İYİ Parti’nin temasta olduğunu iddia edenlerden AK Parti’nin İYİ Parti’ye bakanlık teklif ettiğine kadar birçok iddia havada uçuştu. İddialar sürerken ise Akşener’in Erdoğan’a yanıtı, Erdoğan’ın Akşener’a karşı yanıtı geldi. Hem iki parti arasında gerçekte bir şey olup olmadığını hem de 6’lı masada son durumu; Hürriyet’in geleneksel kahvaltısında İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ile konuştuk. İki parti arasındaki duruma geçmeden, en dikkat çekici açıklama ile başlayalım.

6’LI MASANIN ADAYI SANIRIM OCAK AYINDAN SONRA

6’lı masa toplantılarını sürdürüyor. Ancak kamuoyu doğal olarak “adayı” merak ediyor. Aday netleşmedikçe spekülasyonlar artıyor, Akşener’in bir Mansur Yavaş’ı, bir Ekrem İmamoğlu’nu desteklediği iddia ediliyor. Tüm bunları açık açık sorduk. Uğur Poyraz da açık açık yanıtladı:

- “6’lı masa yola Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için çıktı.

- Ancak seçim sürecinde öncelikle ittifak belki de ön koalisyon gündeme gelebilir. Bunlara genel başkanlar karar verecek.

- Cumhur İttifakı’nın 6’lı masanın ortaya koyduğu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi eleştirmemesini, eleştirecek bir nokta bulamamasını da da dikkatinize sunuyorum. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem evrensel ve milli değerlere dayanmaktadır.

- 6’lı masa başta aday belirlemek için oluşturulmadı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun nezaketli açıklaması ve 6 liderin masada kabulü ile bu noktaya gelindi.

- Birçok alanda çalışma komisyonları oluşturuldu. Aday belirleme komisyonu ise bir anlamda liderlerden oluşuyor.

- ‘Aday kim’ dayatmasını iktidar gündeme taşıyor. Amaçları mevcut sistemi bir anlamda meşrulaştırmak.

- Ocak ayından sonra adayı göreceğimize inanıyorum.”

BİZ BELEDİYE BAŞKANLARINA EŞİT MESAFEDEYİZ

Her gün Meral Akşener’in kimi aday görmek istediği konusunda spekülasyonlar yapılıyor. Hatta iddialar havada uçuşuyor. İşte o iddialara Uğur Poyraz’ın yanıtları:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 563 Okunma ABD-Türkiye ilişkileri ve sorunlu alanlar 19 Mart 2024 | 326 Okunma Fidan, Güler ve Kalın birlikte Bağdat’ta… Irak zirvesinin şifreleri 15 Mart 2024 | 464 Okunma Bir güne sığmayan ve sığdırılmaması gereken kadınlar! 08 Mart 2024 | 79 Okunma Emine Erdoğan’dan Batı’ya zor sorular 05 Mart 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar