A'dan Z'ye kozmik sohbet

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (15.04.2022)''A'dan Z'ye kozmik sohbet'' başlıklı yazısı.

Haftaya damgasını vuran gelişmelerden biri Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş’ı önermesi ve ardından yaşanan görüşme trafiğiydi. Doğal olarak gözler Mansur Yavaş’ın ilk ziyaret ettiği İYİ Parti’ye çevrildi.

Hürriyet gazetesinin konuğu Yavuz Ağabey’in (Donat) “Kozmik” yakıştırması yaptığı, İYİ Parti’nin Genel Sekreteri Uğur Poyraz idi. “Ben sadece Genel Sekreter’im” diyen Poyraz, A’dan Z’ye tüm sorularımı yanıtladı. Cevaplarında bir anlamda partisinin ve 6’lı masanın yol haritasını bulacaksınız. Aynı zamanda da Akşener’e yönelik iddiaların yanıtlarını...

‘YAVAŞ’IN POPÜLARİTESİNDEN FAYDALANMAK İSTEDİ’

Ümit Özdağ neden Mansur Yavaş ismini ortaya attı? Yavaş’ın açıklamaları İYİ Parti’yi tatmin etti mi? Ya da kimilerinin iddia ettiği gibi Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu için masa mı dağıtır? İşte Genel Sekreter Uğur Poyraz’ın yanıtları:

“Aslında sadece Mansur Yavaş değil, popüler belediye başkanları var. Söz konusu açıklamayı yapan isim, Mansur Yavaş’ın popülaritesini kullanarak kendine popülarite yaratmaya çalıştı.

Aynı durum Haşim Kılıç için de geçerli. Bu isimler Cumhur İttifakı’na ve onun medyasının değirmenine su taşıyorlar.

Mansur Yavaş da Ekrem İmamoğlu da ‘görevlerini sürdüreceklerine dair’ açıklamalarını net ve şeffaf biçimde yaptılar. Artık bırakın işlerini yapsınlar. Bunu sürekli gündeme taşımak, belediye başkanlarını meşgul etmek hem başkanlara hem de onlar hizmet alan vatandaşlara haksızlık ve saygısızlıktır.”

‘İTTİFAK TABANDA, MASADA HENÜZ KONUŞULMADI’

Gelelim ittifaka... Şu anda Millet İttifakı resmi olarak var mı? Yoksa ne zaman olacak? 6’lı masada gerçekten sadece Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mi konuşuluyor? Bu soruların yanıtları ise şöyle:

“Asıl ittifak tabanda. Türkiye’nin yüzde 68’i Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı. Tavanda henüz resmi ittifak yok.

6’lı masa öncelikle Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için kuruldu. Henüz diğer konular gündeme gelmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 233 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 655 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 407 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 571 Okunma ABD-Türkiye ilişkileri ve sorunlu alanlar 19 Mart 2024 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar