ABD’nin sözde ayrıştırma politikası

BİR yanda Mısır, diğer yanda İsrail... Arka kapı diplomasisi olarak nitelendirilen istihbarat görüşmeleri hem Mısır ile hem de İsrail ile sürüyor

Çok değil, daha bir hafta önce “Gelişmeleri alt alta koymak bile burnumuzun dibinde ABD eliyle bir şeylerin ısıtılmakta olduğunu gösteriyor” demiştim... O gelişmeler sürüyor. Olan biten, yapılan açıklamalar da ABD ve müttefiki SDG’nin yeni oyunlar peşinde olduğunu gösteriyor. Bakın neler oldu ve neler oluyor:


Suriye’de Türkiye’nin oluşturduğu güvenli bölgeye yönelik terör örgütü YPG/PKK saldırıları Beyaz Saray yönetimindeki değişiklikten sonra arttı.

Son dönemde artan saldırıların hedefi, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekâtları ile sağlanan istikrar ve düzen.

ABD’nin saldırıları engellemediğini söyleyip, kınarken terör örgütünün adını zikretmediğine de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 122 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 563 Okunma ABD-Türkiye ilişkileri ve sorunlu alanlar 19 Mart 2024 | 326 Okunma Fidan, Güler ve Kalın birlikte Bağdat’ta… Irak zirvesinin şifreleri 15 Mart 2024 | 464 Okunma Bir güne sığmayan ve sığdırılmaması gereken kadınlar! 08 Mart 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar