Ankara’nın soruları

Türkiye, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde kontrollü, hassas bir süreç yürütüyor.Cinayetin kapatılmasına, gerçek sorumluların kurtarılmasına izin vermemekte kararlı. Suudi...

Türkiye, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde kontrollü, hassas bir süreç yürütüyor.

Cinayetin kapatılmasına, gerçek sorumluların kurtarılmasına izin vermemekte kararlı. Suudi Başsavcılığı’nın Kaşıkçı cinayeti soruşturmasıyla ile ilgili açıklamaları çok yakından takip edildi, yeni soruları gündeme getirdi. Ankara’da üst düzey kaynakların dikkat çektiği soruları sizlerle paylaşacağım.

Suudi Arabistan Başsavcılığı Sözcüsü: İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmet El Asiri eylül ayında Kaşıkçı’nın ikna edilerek, ikna olmaması halinde ise güç kullanarak getirilmesi emrini verdi. Özel ekip oluşturdu. Ekibin görev başkanı (ismi söylenmiyor) müzakerelerin başarısız olmasının ardından öldürülmesine İstanbul’da karar verdi. Ölüm emrini veren, cinayeti işleyen beş kişi bunu teyit etti. Konsolosluk binasında güvenlik kameralarını bozan bir kişiye ulaşıldı.

Gündemdeki sorular:

Madem cinayet önceden planlanmamış idi, neden içerideki ve dışarıdaki kameralar önceden bozuldu?

Neden adli tıp kurumu başkanı ekipte yer aldı?

Ekibin yanında neden ölümcül ilaç ve ceset parçalamak için aletler vardı?

Suudi Arabistan önce yerli işbirlikçi iddiasını Reuters’a sızdırdı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Açıklayın” dediğinde, “Yok” denildi ve bilgiler Türkiye ile paylaşılmadı. Şimdi yeniden “Yerli işbirlikçi var” deniliyor. Adres, resim ve bilgiler neden hızla Türkiye’ye verilmiyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 563 Okunma ABD-Türkiye ilişkileri ve sorunlu alanlar 19 Mart 2024 | 326 Okunma Fidan, Güler ve Kalın birlikte Bağdat’ta… Irak zirvesinin şifreleri 15 Mart 2024 | 464 Okunma Bir güne sığmayan ve sığdırılmaması gereken kadınlar! 08 Mart 2024 | 79 Okunma Emine Erdoğan’dan Batı’ya zor sorular 05 Mart 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar