Herkes kendi yoluna mı?

7 AĞUSTOS 2016: ‘Cumhur İttifakı’nın temelini oluşturan ‘Yenikapı ruhu’nun ortaya çıkışı16 Nisan 2017: MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önerisi ile başlayan süreçte...

7 AĞUSTOS 2016: ‘Cumhur İttifakı’nın temelini oluşturan ‘Yenikapı ruhu’nun ortaya çıkışı

16 Nisan 2017: MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önerisi ile başlayan süreçte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için halkoylaması

24 Haziran 2018: İki liderin imzaladığı ve resmi protokolünde “Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında millî ve ahlâkî bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir” ifadesinin yer aldığı Cumhur İttifakı’nın seçime girmesi.

Bu önemli tarihlerde kurulan “tarihi birliktelik”, yerel seçimler için dün, yani 23 Ekim günü başlamadan sona erdi. Bahçeli’nin deyimiyle “zoraki görüşmeler” bitti, Erdoğan’ın deyimiyle ise “herkes kendi yolunda” ilerleyecek.

Kamuoyunun önünde ya da kameralar karşısında kimse “Cumhur İttifakı bitti” demedi, diyemedi. Aksine liderler ittifak ruhunun süreceği mesajını verdiler.

Burada iki önemli gerekçe olduğunu düşünüyorum. Liderler iki partinin bu ittifakın ruhuna oy vermiş seçmenlerini göz önünde bulundurmuştur. Siyasette her an yeni bir hesap yapmanın gereğini de düşünmüş olabilirler.

Liderler biraz daha ihtiyatlı yaklaşsa da hem MHP’den hem de AK Parti’den duyduğum ortak cümle “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 41 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 237 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 655 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 407 Okunma O saldırganlar Moskova’dan Türkiye’ye gelmişler 26 Mart 2024 | 571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar