Yiyecekleri plastik kapta ısıtmaktan kaçının

Tükettiğimiz gıdaların plastikle temas etmesi yıllardır tartışılan bir konu. Bu tartışmalar yersiz de değil. Plastikten gıdalara sızan kimyasallar, başta üreme olmak üzere birçok sağlık problemine neden olabiliyor.

Plastikler, neredeyse hayatımızın her alanını ele geçirdi. Özellikle yiyecek ve içeceklerimizle temas halinde olması son yıllarda daha da tartışılır oldu. Hemen bütün ürünleri plastik ambalajlarda satın alıyoruz, yiyeceklerimizi plastik poşetlerde taşıyoruz, pişen yemekleri plastik kaplarda saklıyoruz, su başta olmak üzere içeceklerimizi plastik şişelerde satın alıp tüketiyoruz. Peki, bu kadar plastiğe maruz kalmak ne kadar güvenli?

ISITMADAN DA KİMYASAL SIZABİLİR
Gıdalarla temas eden plastiklerle ilgili birçok araştırma yapıldı. Çıkan sonuçlar genel olarak aynı bulguyu ortaya koyuyor; plastikteki bazı kimyasallar temas ettiği yiyecek ve içeceklere sızabiliyor. Bu kimyasalların vücuda karışması ise obezite dahil bazı metabolik bozukluklara ve doğurganlığın azalması gibi sorunlara yol açabilecek düzeyde olabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar