Yaşam kalitesini artıran Süper Güçlü Gıdalar

Obezite, kalp, karaciğer, diyabet ve bunun gibi pek çok hastalık, çağımızın maalesef en yaygın hastalık türlerinin başında geliyor. Bu hastalıkların temelinde ise çoğunlukla zararlı...

Obezite, kalp, karaciğer, diyabet ve bunun gibi pek çok hastalık, çağımızın maalesef en yaygın hastalık türlerinin başında geliyor. Bu hastalıkların temelinde ise çoğunlukla zararlı alışkanlıklar, sağlıksız beslenme ve hareketsizlik yer alıyor. Özellikle sağlıksız beslenme, başka hastalıkların ortaya çıkmasına ve yaşamın aksamasına sebebiyet veriyor. Sıkı bir diyet takipçisi olamıyor ya da diyet programlarını uygulamakta zorlanıyorsanız, birazdan bahsedeceğim gıdalar tam size göre. Kanserden bağışıklık sistemine pek çok alanda faydası bulunan bu süper gıdalarla yaşam kalitenizi artırmanız mümkün.

SONBAHARDA C VİTAMİNİ ÖNEMLİ
Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin zayıflaması pek çok hastalığı beraberinde getiriyor. Tam bu noktada ise sonbaharın eşsiz meyvelerinden olan narenciyeler, enfeksiyonlara karşı savunma görevi üstleniyor. Eminim birçoğunuz turuncu renkteki bu meyveleri, yüksek C vitamini kaynağı olmaları sebebiyle kış ayları boyunca grip ve benzer hastalıklardan korunmak için tüketiyorsunuz. Oysa narenciyelerin; kanserden korumak, kalp hastalıkları riskini azaltmak ve tansiyonu düşürmek gibi bilinenin dışında faydaları da var. Portakal, limon, greyfurt ve mandalina gibi narenciye sınıfına giren meyveler, ilk olarak Güney-Güneydoğu Asya ve Avustralya'da yetiştirilmeye başlanmış.
Şimdilerde hem faydalı, hem de lezzetli oluşları sebebiyle tüm dünya genelinde (Türkiye de dahil) üretiliyor. En çok tüketilen narenciyelerden biri de portakal.
Dünya genelinde sadece bir yılda ortalama 70 milyon ton portakal üretiliyor.
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki narenciyeler, içerdikleri flovonoid ve fitokimyasallar sayesinde kanser oluşumunu önleyici etkiye sahipler. (Fitokimyasallar; meyve ve sebzelerde bulunan bioaktif kimyasal maddelere verilen ortak addır.) Araştırmalar, bu kimyasallar arasında yer alan hesperetin ve naringenin adlı maddelerin; antioksidan etkileri sebebiyle, tansiyonu düşürücü etki gösterdiklerini ve kötü kolesterol olarak bilinen LDL oranında düşüşe sebep olduklarını gösterdi.

PORTAKAL KOLE STEROLÜ DÜŞÜRÜR
Portakalın kolesterol düşürücü etkisi, diğer faydalarının yanında en çok dikkat çekeni. Amerikalı ve Kanadalı bilim adamları konu hakkında ortak bir çalışma yapmışlar.
Journal of Agricultural and Food Chemistry adlı dergide yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, portakalın kabuğunun hemen altında ve meyve yüzeyinde yer alan beyaz kısmın içerdiği vitamin ve mineraller, kötü kolesterolü düşürmede ilaçlar kadar etkili! Bahsedilen araştırmada; seçilen hayvanlar, belirlenen bir süre dahilinde narenciyeden zengin beslenmişler ve VLDL ve LDL (iki tip kötü kolesterol) seviyelerinde ciddi oranda düşüş gözlemlenmiş. Portakalın genellikle çöpe attığımız beyaz kısmının sahip olduğu mucizevi etkiler, hem ilaçlara harcadığınız paranın cebinizde kalmasına, hem de doğal yollarla şifa bulmanıza yardımcı olacaktır. Son yıllarda keşfedilen bu beyaz mucize hakkındaki araştırmaların artarak devam edeceğinden hiç şüphem yok.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar